Showbiz
7

Gigi Hadid se izvinila zbog imitiranja Melanije Trump

Klix.ba
Gigi Hadid (Foto: EPA)
Gigi Hadid (Foto: EPA)
Nakon što je postala meta napada na društvenim mrežama, jer je tokom dodjele American Music Awardsa glumila Melaniju Trump s lažnim istočnoevropskim naglaskom, Gigi Hadid se odlučila izviniti.

Dvadesetjednogodišnja manekenka je zbog imitiranja Melanije Trump optužena da je rasista bez poštovanja.

Hadid je u uvodom dijelu American Music Awardsa, s Jayjem Pharaohom, obučena kao nadolazeća prva dama, napućila usne i rekla: "Volim svog muža, predsjednika Baracka Obamu i našu djecu Sashu i Maliju", aludirajući na optužbe da je supruga Donalda Trumpa plagirala govor Michelle Obame na događaju Republikanskog nacionalnog komiteta.

Njena imitacija podijelila je mišljenje publike. Dok su neki komentirali da je ceremoniji vraćen humor, drugi smatraju da je bilo bez ukusa i nazvali su je "siledžijom". Neki korisnici Twittera smatraju da se radi o dvostrukim standardima i da Hadid ne bi uradila isto Michelle Obami.

Hadid se izvinila dugim, rukom napisanim, pismom koje je postavila na svoj Twitter profil. Istakla je da je bila dobro raspoložena i da nije imala lošu namjeru.

"Sklonila sam ili promijenila u scenariju sve što sam smatrala da je šala koja je otišla predaleko. Sve je bilo u dobrom humoru i bez loših namjera. I ja sam bila predmet zbijanja šale na nacionalnoj televiziji, ali sam uspjela naći humor u tome. Vjerujem da Melania razumije showbusiness i način na koji su emisije pisane i izvođene. Izvinjavam se svima koje sam uvrijedila", rekla je Hadid.

Jay Pharoah, suorganizator ceremonije, pohvalio je njeno imitiranje te napravio i svoju imitaciju gospođe Trump. "Volim Brunu Marsa. Ali ne znam koje je boje pa ga ne mogu deportovati", našalio se Pharoah.