Obećavajuća kombinacija
147

Amra Džeko i hvaljeni kuhar Edin Džemat najavili novi zajednički projekat

I. B.
Amra i Džemat već imaju zajedničku suradnju putem restorana "Ezza"
Amra i Džemat već imaju zajedničku suradnju putem restorana "Ezza"
Bivša manekenka i supruga kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Amra Džeko zaintrigirala je svoje pratitelje posljednjom objavom kojom je dala naslutiti kako zajedno sa kuharom Edinom Džematom radi na novom projektu.
Amra je na svom profilu podijelila Edinovu fotografiju na kojoj se dvojac sastao kako bi, sudeći po svemu, ukrstili zajedničke snage.
Edin i Amra mogli bi biti obećavajuća kombinacija (Foto: Instagram)
Edin i Amra mogli bi biti obećavajuća kombinacija (Foto: Instagram)

"Cilj bez plana samo je želja", napisao je Džemat dodavši ispod i "novi projekt".

Inače, Džemat je profesionalni kuhar sa adresom u Švedskoj, a njegove vještine poznate su i među poznatim ličnostima te popločane i brojnim međunarodnim nagradama. Radio je u mnogim restoranima, od New Yorka do Pariza, a naročito zadovoljstvo mu je predstavljao rad u restoranu "Noma" u Kopenhagenu, koji je pet godina nosio titulu najboljeg restorana u svijetu.

Edin je kuhao za mnoge poznate ličnosti, a neke od njih su Bill Gates, Elton John, švedski kralj i kraljica te mnogi drugi.

Upravo on je zadužen i za specijalitete u "Ezzi", reotvorenom restoranu u Dubrovniku čiji su vlasnici bračni par Džeko zajedno sa Sarah Čerkez i Arminom Hadžićem.

Restoran je prepoznatljiv po vrhunskoj lokaciji, ali i ukusnim mesnim odrescima, a neke od specijaliteta možete naći već na njihovom Instagram profilu.

Nakon predvidljive pauze zbog pandemije, "Ezza" je svoja vrata za posjetitelje ponovo otvorila 16. aprila.