Muzika
0

Željko Joksimović na Koševu stvorio noć za pamćenje

Piše: M. N.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uprkos hladnom vremenu blizu 30.000 ljudi došlo je na stadion Koševo kako bi prisustvovalo koncertu godine popularnog pjevača Željka Joksimovića.

Koncert je započeo pjesmom "Ludak kao ja" uz spektakularni vatromet koji je uz hiljade mobitela obasjao Koševo.

"Dobro veče Sarajevo, dobro večer djevojke moje drage", pozdravio je Joksimović publiku i zapjevao pjesmu "Devojka". Potom su uslijedili stari hitovi "Drska ženo plava", "Telo vreteno", "Varnice" itd.

Joksimović je obećao spektakularan show, a to je i ispunio. Stadion je pretvoren u veliku diskoteku na otvorenom. Uslijedile su i nove pjesme, a publika je pjevala uglas čime se Kovešo pretvorilo u oazu Joksimovićevih melodija.

Prije početka nastupili su bivši učesnici X Faktora Magdalena Bogić iz Jajca, Adnan i Tarik iz Sarajeva, Maid Hećimović iz Orašja, te Sarajlija koji je oduševio sve pobjedom u serijalu "Zvezde Granda" Ibro Bublin.

Tehničke karakteristike koncerta također su bile impresivne. Bina je bila veličine 650 metara kvadratnih, a imala je pet nivoa postavljena tako da publika ima što bolji i direktniji kontakt sa Joksimovićem. Koncert je osvjetljavalo 280 uređaja, 45.000 vati je bila snaga ozvučenja, a sve je snimalo 17 kamera.