Sarajevo Sevdah Soiree
122

Zbog kiše otkazan koncert Jusufa Brkića i Zanina Berbića na Žutoj tabiji

N. C.
Zbog kiše i loših vremenskih uslova otkazan je večerašnji koncert sazlije Jusufa Brkića i interpretatora sevdalinke Zanina Berbića, koji se na Žutoj tabiji trebao održati s početkom u 20.30 sati.

Naime, kako vremenska prognoza najavljuje nastavak padavina, organizator je odlučio otkazati posljednji koncert kojim se trebao zatvoriti ovogodišnji "Sarajevo Sevdah Soiree" festival.

"S obzirom da je prostor Žute tabije na otvorenom prostoru, večerašnji koncert koji je trebao biti besplatan za publiku nažalost prinuđeni smo otkazati. Vjerujemo kako je publika, njih nekoliko hiljada, uživala u svim programskim sadržajima festivala koje smo ponudili proteklih dana, vrhunskim koncertima sjajnih izvođača: Divanhane, Mustafe Šantića, Armina Muzaferije i Mostar Sevdah Reuniona. Iduće godine također obećavamo dobar provod na Žutoj tabiji, a zasigurno dio repertoara bit će ponovo sjajni izvođači, među kojima svakako i duo koji je trebao nastupiti večeras, a koji baštini rijetke, pomalo zaboravljene sevdalinke", izjavila je Selma Bajić iz Udruženja ZUP Baščaršija, ispred organizacionog tima festivala.

Festival "Sarajevo Sevdah Soiree" počeo je 12. augusta, a kao dio nove, atraktivne turističke ponude grada, nastao je u organizaciji U.G. ZUP Baščaršija i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Cilj festivala bio je promovisati svedalinku a ujedno pružiti građanima i turistima kvalitetan muzički sadržaj.