Noć za pamćenje
12

Završen dernek ispred Vječne vatre: "Sarajevska priča" opravdala očekivanja

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Večeras se ispred Vječne vatre u Sarajevu održao javni doček Nove godine na kojem su nastupile Laka i Lela, Bombaj štampa, Zabranjeno pušenje i Crvena jabuka, a voditelj programa bili su Zenit Đozić i Aida Bukva.
01:30 - Glavni dio programa dočeka Nove godine u Sarajevu se privodi kraju. Ono što je sigurno, zabava će se nastaviti do kasno u noć na drugim lokacijama. Hvala vam što ste bili uz Klix.ba.

01:23 - Žera je poručio da slijede pjesme njegove mladosti te otpjevao "Nekako s proljeća", "Zovu nas ulice", "Ima nešto od srca do srca".

01:04 - Neumorna i razigrana sarajevska publika plesala je uz pjesme "Volio bih da si tu" i "Moje najmilije" sat nakon ponoći.

00:46 - Potom je uslijedila pjesma "Tugo nesrećo", a Žera je zamolio publiku da upali svjetla na svojim telefonima te tako upotpune atmosferu.

00:25 - Žera se prvo obratio publici te najavio pjesmu "Sa tvojih usana", a potom su se nizali i hitovi "Bježi kišo s prozora", "Ne govori više", "Dirlija".

00:18 - Nakon nastupa Zabranjenog pušenja uslijedio je skeč Zenita i Aide, koji su najavili koncert Crvene jabuke.

00:13 - Iz Sarajeva je poslana poruka podrške za Palestinu, a onda je uslijedila pjesma "Jugo 45" čime je Zabranjeno pušenje završilo svoj nastup.

00:02 - Svoj nastup nastavilo je Zabranjeno pušenje te je uslijedila pjesma "Sarajevo ljubavi moja".

00:01 - Gradonačelnica Benjamina se obratila građanima te poželjela sretnu novu godinu. Nakon čega su pušteni baloni i konfete.

00:00 - Sretna Nova godina!

23:59 - Na scenu ispred Vječne vatre došli su Zenit, Aida i gradonačelnica Benjamina Karić, počelo je odbrojavanje.

23:56 - Pjesma "Zenica Blues" je bila posljednja pjesma koju je Zabranjeno pušenje otpjevalo u 2023. godini. Sarajlije su zajedno sa Sejom uglas pjevale ovu pjesmu.

23:42 - Potom je Sejo Sexon animirao publiku te započeo pjesmu "Ibro dirka".

23:20 - Dernek u Titovoj nastavljen je uz hitove Zabranjenog pušenja. "Pos'o, kuća, birtija" je pjesma kojom je bend započeo svoj nastup, a nastavili su uz hit "Il' si bos, il' si hadžija", "Karabaja", "Možeš imat' moje tijelo" itd.

23:13 - Nakon nastupa Bombaj štampe ponovo su na scenu izašli Zenit i Aida te "razgovarali s drugom Titom". Skeč je dodatno razbudio publiku, a potom su i zapjevali pjesmu "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo".

23:03 - Provod ispred Vječne vatre nastavio se pjesmama "Uzalud me podsjećaš" i "Bolje letim sam".

22:50 - Bombaj štampa svoj nastup je nastavila pjesmom "Jogging kroz Alipašino polje", a Đuro je pozvao publiku da čučne i na njegov znak da ustane. Zatim je uslijedila pjesma "Crveno je boja ljubavi".

22:33 - Atmosfera je bila na vrhuncu kada je počela pjesma "Nedim", a publika je posebno uživala uz ovaj dobro poznati hit.

22:28 - Bombaj štampa je potom otpjevala pjesmu "Pusti da vjerujem", a Đuro je prije toga kazao da ovu pjesmu prvi put pjeva pred ovako velikim brojem publike. Onda je pozvao publiku da uglas pjeva stihove ove pjesme.

22:18 - Po završetku pjesme "Dubrovački trubaduri", publiku je pozdravio Đuro i konstatovao da je iznenađen brojem posjetitelja te počeo skandirati "Nedo".

22:10 - Bombaj štampa svoj nastup započela je pjesmom "Ludnica", a potom nastavila zabavu hitom "Dubrovački trubaduri".

22:00 - Nakon nastupa Lake i Lele na scenu su izašli Zenit i Aida te izveli skeč i nasmijali prisutne. Potom su najavili Đuru i Bombaj štampu.

21:53 - Uz taktove pjesama "Vještica na metli" i "Zec" nastavlja se odlična zabava pred Vječnom vatrom. Mladi i oni nešto stariji zajedno uživaju u ispraćaju stare godine.

21:31 - Odlična atmosfera na početku koncerta. Publika uglas pjeva hitove i pleše u ritmu Lakinih pjesama.

21:17 - Laka i Lela pozdravili su publiku s bine i nastup počeli pjesmom "Lizalo" te zagrijali publiku.

21:00 - Na binu prvi su izašli Zenit Đozić, voditelj novogodišnjeg programa ispred Vječne vatre, i glumica Aida Bukva te originalnim šalama zabavili publiku u Sarajevu.

20:45 - Više od 15.000 ljudi okupilo se ispred Vječne vatre i uživa u sjajnoj atmosferi od 20:30 sati iako je temperatura oko 3 stepena.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba večeras možete pratiti tekstualni prijenos dočeka Nove godine ispred Vječne vatre u Sarajevu. Osim toga, Klix.ba informisat će vas i o dešavanjima u drugim gradovima širom BiH.

Prvi nastup trebao bi početi u 21:00 sat, a prvi će pjevati Laka i Lela. Fantastični vizuelni efekti i vrhunska atmosfera koju će prirediti legendarni sarajevski bendovi sigurno će stvoriti sjajna sjećanja svima koji su večeras u Titovoj ulici.

Definitivno ovo će biti doček za pamćenje za sve stanovnike Sarajeva i turiste, a za to su zaslužni izvođači koji će dati sve od sebe da atmosferu ispred Vječne vatre drže na vrhuncu do kraja noći.

Posljednjih nekoliko dana neumorno se radilo na pripremi za spektakularni koncert koji će Sarajlije uvesti u novu godinu. Titova ulica od 17:30 sati zatvorena je za saobraćaj, ali i pješake kako bi se ispoštovale sve sigurnosne procedure.

Ovogodišnji javni doček nove godine nazvan je "Sarajevska priča" te obećava pravi spektakl svim građanima i posjetiocima glavnog grada Bosne i Hercegovine. Na javnom dočeku nove godine u Sarajevu nastupat će Crvene jabuke, Zabranjenog pušenja, Bombaj štampe i Lele i Lake.