Muzika
3

Uskoro kompilacija manje poznatih pjesama Brucea Springsteena

Klix.ba
Bruce Springsteen (Foto: EPA)
Bruce Springsteen (Foto: EPA)
Manje poznate pjesme Brucea Springsteena, koje datiraju još iz 1966. godine, bit će objavljene kao kompilacija i audio dodatak njegovoj autobiografiji "Born to Run".

Kompilacijski album nosi naziv "Chapter and Verse" i bit će objavljen 23. septembra, četiri dana prije izlaska knjige. Na albumu će se naći dvije pjesme Springsteenovog benda "The Castiles" - "Baby, I" iz 1966. i "You Can't Judge a Book by the Cover" iz 1967. godine.

Tu će se naći i "He’s Guilty (The Judge Song)" iz 1970., "The Ballad of James" (1972) i "Henry Boy".

Springsteen već šest godina piše svoju autobiografiju u kojoj opisuje odrastanje u Freeholdu, u saveznoj državi New Jersey, usred "poezije, opasnosti i mraka koji su ispunjavali njegovu imaginaciju".

"On živo prepričava svoj nemilosrdan put ka muzici, s razoružavajućom iskrenošću prvi put otkriva priču o ličnim borbama koje su inspirirale njegove najbolje radove i prvi put pokazuje zašto pjesma 'Born To Run' otkriva više nego što smo mislili", navodi se u saopćenju.

Springsteen je u knjizi naveo da je pisanje o sebi glupost.

"U ovakvom jednom projektu, pisac obećava da će čitaocu pokazati svoj um i na ovim stranicama ću se potruditi da to učinim", napisao je slavni muzičar.