Odata počast legendi
0

U Zagrebu dodijeljeni Porini: Kići Slabincu posthumno priznanje za životno djelo

L. K.
Ivana Vrdoljak Vanna i Damir Urban (Zeljko Hladika/PIXSELL)
Ivana Vrdoljak Vanna i Damir Urban (Zeljko Hladika/PIXSELL)
U Domu Hrvatske Radiotelevizije sinoć je održana 28. dodjela najprestižnije muzičke nagrade u Hrvatskoj - Porin. Ovaj događaj okupio je veliki broj muzičara, koji su jedva čekali prvi znak normalizacije na sceni.
Prestižnu statuu i ove godine je dizajnirao Ivica Propadalo. Dodijeljena je u 36 kategorija, a prijenos uživo vodili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić.

Zdenka Kovačiček dobila je Porina u kategoriji Životno djelo, a u istoj kategoriji nagrađeni su i Krunoslav Kićo Slabinac i Silvio Foretić.

Nagradu pokojnog Slabinca preuzeli su njegovi sinovi Ivan i Pavao Slabinac, a odata mu je počast izvedbom njegovog velikog hita "Zbog jedne divne crne žene".

U kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba nagrađena je Vanna za pjesmu "Puna memorija", a u istoj muškoj kategoriji priznanje je dobio Damir Urban za pjesmu "Nitko osim nas".

Albina Grčić, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu, nagrađena je u kategoriji Novi izvođač godine. Nagradu u kategoriji Album godine dobila je grupa Pavel za "Ennui" te su pored toga dobili još tri nagrade, što ih čini apsolutnim pobjednicima večeri.

Pjesma godine je "Mali krug velikih ljudi" autora Ivana Dečaka, koju je otpjevao Massimo Savić. U kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom Porin dobili su Goran Bare & Majke za izvedbu pjesme "Rođen za suze".

Kompletnu listu dobitnika nagrada pogledajte ovdje.