Hit devedesetih
362

Sinead O'Connor oduševila emotivnom izvedbom "Nothing Compares 2 U" nakon 29 godina

Dž. L.
Nekada popularna pjevačica Sinead O'Connor, koja se također predstavlja pod imenom Shuhada Sadaqa otkako je prešla na islam, vratila je mnoge u devedesete godine izuzetno emotivnom izvedbom njenog nekadašnjeg hita "Nothing Compares 2 U" u emisiji "The Late Late Show".

Pjesma koju je napisao Prince izdata je 1990. godine i za vrlo kratko vrijeme postala je svjetski hit. I danas je nerijetko možemo čuti na radio stanicama.

U razgovoru za "The Late Late Show" O'Connor je govorila o tome kako je nastala pjesma te o njenom odnosu s Princeom. Zanimljivo je kako je Prince "Nothing Compares 2 U" prvobitno napisao za njegov bend The Family, ali pjesma se našla na drugom studijskom albumu irske pjevačice.

O'Connor je ispričala kako je Prince jednom prilikom napao nakon što je snimila njegovu pjesmu. Poslije toga nikada više nisu bili u dobrim odnosima.

"Jednom prilikom pokušao me prebiti, a ja sam se branila. Bilo je to veoma zastrašujuće iskustvo. Bio je na teškim drogama", kazala je O'Connor.

I danas, kaže pjevačica, kada pjeva "Nothing Compares 2 U", misli na svoju majku koju je izgubila sa 18 godina.

Njena ponovna izvedba hita iz devedesetih oduševila je korisnike interneta, a naročito njene fanove koji godinama čekaju da je ponovo čuju.

Inače, O'Connor boluje od bipolarnog poremećaja, a nedavno je ponovo zabrinula javnost nakon što je na Facebooku objavila video u kojem otkriva da se posljednje dvije godine željela ubiti jer je u potpunosti sama i nema nikoga u životu.