S albuma "Delta val"
111

Sarajevski bend Propeler objavio spot za pjesmu "Capajebo"

M. N.
Sarajevski bend Propeler je objavio spot za pjesmu "Capajebo" koja govori o stanju u kojem se čovjek nalazi neposredno nakon što odbija da prihvati ustaljeni put kojeg većina smatra jedinim ispravnim. To je ujedno 5. po redu single sa prvog albuma "Delta val".

Kenan Glavinić je radio muziku, Admir Osmanović tekst, a Propeler aranžman. Pjesma je snimljena u studiju "Bosnaton" pod producentskom palicom Ammara Jažića. Direktor fotografije je Emir Džanan, a scenarij, režiju i postprodukciju spota potpisuje Damir Bašić.

Uloge u spotu su ostvarili: Emir Fejzić, Mladen Tvrtković, Emir Džanan, Renato Živković, Viktor Kljajić, Slađan Vujić, Kenan Glavinić i Bojan Mijatović.

Propeler je alternativni autorski bend koji je nastao 2008. godine u Sarajevu. Kroz bend je prošlo mnogo muzičara, a danas ga čine Haris Delić, Kenan Glavinić, Admir Osmanović i Damir Bašić.

Krajem 2016. godine, Propeler ulazi u studio "Bosnaton" i počinje sa snimanjem svog prvog albuma "Delta val".

Plan je bio da snimanje i postprodukcija albuma traje ukupno pola godine. Međutim, taj plan je poremetila ideja da se za sve pjesme na albumu snime spotovi koji će biti uvezani u jednu cjelinu – Film "Delta val". Prva klapa je pala u augustu 2017. Tokom 2018. snimili su se svi spotovi, postprodukcija je trajala 10 mjeseci, a film je premijeru imao na posljednjem Sarajevo Film Festivalu.

"Delta val" je film o momku koji, nezadovoljan sobom, želi da se promijeni. Da bi to učinio, potrebno je da "pročešlja" svoj život, kako bi ustanovio tačne uzroke njegove nesigurnosti, neodlučnosti i straha. Tu ideju filma, svaki spot priča na svoj način, a pored toga, svaki spot ima i svoju posebnu priču.

Film se snimao u Sarajevu i okolici, kao i u Kelnu. U produkciji filma i albuma, učestvovalo je oko 100 ljudi od kojih je više od 60 glumaca/ica. Svoje glumačke uloge ostvarili su: Emir Fejzić, Aidan Muratović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Zoran Ćatić, Elma Juković, Emir Pašanović, Mirza Ajnadžić, Slađan Vujić, Bojan Mijatović… Scenarij, režiju, produkciju i postprodukciju potpisuje Damir Bašić. Producent albuma je Ammar Jažić. Produkciju albuma i filma su finansirali članovi benda Propeler.

Prethodna četiri spota kao I kompletan audio zapis albuma benda “Propeler” možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu.