Muzika
11

Rasprodane ulaznice za koncert Justina Biebera u novembru u Zagrebu

Klix.ba
Justin Bieber
Justin Bieber
Ulaznice za novembarski koncert Justina Biebera u Zagrebu već su rasprodane iako će se muzički spektakl kanadske pop senzacije održati 9. novembra 2016. u Areni Zagreb.

Uz grupu U2 Bieber je postao jedina međunarodna zvijezda koja je u Hrvatskoj rasprodala koncert čak četiri mjeseca prije održavanja.

Bieber će u Zagrebu nastupiti i s posebnim gostima čija će imena biti objavljena tek na dan koncerta.

"Bieber je od početka bio velik rizik. Kad sam kretao u taj projekt, mnogi su mi govorili da neću uspjeti i da će biti teško. Rasprodana Arena Zagreb pokazuje da smo ipak uspjeli i da nas u novembru očekuje neviđeni koncertni spektakl", izjavio je Joe Bašić, direktor kompanije MPG koja je organizator koncerta.

Turneja "Purpose" Justinova je treća svjetska turneja koju je službeno najavio 11. novembra 2015. na gostovanju u emisiji Ellen DeGeneres, a tokom koje će održati ukupno 114 koncerata. Dosad je nastupio već 64 puta pred više od 890.733 fanova iz Sjeverne Amerike koji su mu donijeli prihod od nevjerovatnih 88.534.000 dolara.

Zagrebački spektakl dio je evropskog dijela turneje koji počinje na Islandu 9. septembra ove godine. Da je riječ o najuspješnijoj turneji i jednom od najvažnijih muzičkih događanja u 2016. godini govori i podatak da su svi koncerti rasprodani.