Muzika
128

"Pusti me" je nova pjesma i privatna priča Bojana Marovića

Klix.ba
"Pusti me" naziv je nove pjesme Bojana Marovića objavljene nakon tri godine pauze.

Sa prethodnom pjesmo "Bićeš moja" crnogorski pjevač osvojio je publiku u regionu, prikazavši se u drugačijem muzičkom stilu.

Sa tom pjesmom nastupio je na Radijskoj reviji muzike i doživio brojne pozitivne kritike, posebno jer je pokazao da je spreman na stalne muzičke promjene. Pored toga što se pjesma zavrtjela na svim regionalnim i nacionalnim radiostanicama, remiks verzija u saradnji sa Oxiduality je osvojila regionalne klubove i top liste.

"Nakon posljednje pjesme 'Bićeš moja' i činjenice da sam prvi put nastupio sa drugačijim zvukom, a ne sa baladama na koje je moja publika navikla, shvatio sam da sljedeći korak mora biti još bolji, veći i drugačiji. Za takav korak mi je bilo potrebno vrijeme jer nikad nisam htio da lažem sebe i ljude oko mene. Zato sam želio malu izolaciju, da bi moj sljedeći rad bio kvalitetniji i iskreniji", rekao je Bojan.

Poslije albuma pod nazivom "Za tebe i mene", sa kojeg su se izvodile "Neka te ljubi", "Koliko volim te ja", "Sad se pitam" i "Fotografija", Bojan Marović je predstavio novi spot i novu pjesmu "Pusti me", koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Marović je autor teksta i muzike, dok aranžman potpisuje Dušan Alagić.

"Mislim da je pjesma 'Pusti me' još jedna privatna priča koju sam ispričao kroz muziku i tekst i još jedan moj stav koji je postojao i ranije. Vjerujem da je za neke stvari potrebno vrijeme, a ja sam ga imao", dodao je.

Novi album je u pripremi, kao i promocija nove pjesme u Beogradu i Podgorici.