Muzika
344

Prvu noć EXIT-a obilježio fantastičan nastup Ellie Goulding

SRNA
Prvu večer muzičkog festivala EXIT u Novom Sadu obilježili su grandiozni vatromet na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i fantastičan nastup Ellie Goulding, engleske kantautorice, multiinstrumentalistice i glumice.

Ona je nastup počela tačno u ponoć na glavnoj bini jednog od najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala u Evropi i svijetu.

Goulding, koja spada među najtraženije svjetske zvijezde pop-muzike, pjevajući svoje hitove razdrmala je svodove drevne Tvrđave i digla na noge gotovo 45.000 mladića i djevojaka koji su na EXIT stigli praktično iz cijelog svijeta.

Velika diva pop-pjesme završila je nastup i oprostila se od "egzitaša" svojim najvećim hitom "Love me like you do".

Ništa manje oduševljenja publike izazvala je i britanska indi-pop grupa Bastille, koji je na glavnoj bini svirala i pjevala prije Goulding.

Bastille, veoma tražena grupa na svjetskom muzičkom tržištu dovodila je svojim pjesmama raspoloženje prisutnih do delirija praćenog cikom i vriskom.

Ipak, najveći urnebes među prisutnim na Tvrđavi nastao je kad se frontmen grupe obratio publici na srpskom jeziku i zapjevao jedan od njihovih najvećih hitova "Bad Blood".

Prethodno je izuzetnu pažnju publike na glavnoj bini žestokim nastupom privukla beogradska alternativna rock grupa "Repetitor".

Dobro raspoloženje okupljenih na Tvrđavi izazvale su sve njihove pjesme, a posebno hitovi poput "Beskraja", "Ogledala", "Biću bolji", kao i drugih.

Muzički festival EXIT, šesnaesti po redu, održava se na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi i traje do nedjelje, 10. jula.

Na glavnoj i još 20 festivalskih bina tokom trajanja EXIT nastupit će 700 inostranih i domaćih izvođača.