Treći spot s novog albuma
90

Propeler objavio novu priču sa Delta vala: Dobro došli u "Maskenbal"

Piše: M. N.
Bend Propeler objavio je spot za pjesmu "Maskenbal", treću s albuma "Delta val" u kojem je na originalan način ispričana priča o momku koji je nezadovoljan sobom i želi da se promijeni.

"Maskenbal" je, iako zasebna priča, dio filma "Delta val" koji je snima od augusta 2017. godine do kraja 2018. godine, a koji će biti predstavljen na jednom od filmskih festivala.

Muziku za pjesmu je radio Kenan Glavinić, tekst Damir Bašić koji je radio i režiju ali i na snimanju spota zajedno s Mirzom Ajnadžićem.

U spotu se pojavljuju Zoran Ćatić, Enida Hrbat, Aldijana Selimbegović, Igor Žolkević, Sabina Brković, Hena Klarić, Pablo Garcia Marquez, Lamija Radončić, Ivona Narančić, Renato Živković, Mirza Ajnadžić, Emir Pašanović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Emina Osmanović Bašić, Nina Lisak, Lamija Idrizbegović, Aidan Muratović, Damir Bašić, Admir Osmanović, Haris Delić, Kenan Glavinić, Ilvana Zubčević, Amelie Berg, Hanna Bolland, Gregor Kuschmirz, te Boris Dörning. Produkciju albuma i filma su finansirali članovi benda Propeler.

Bend Propeler postoji od 2008. godine u Sarajevu. Do 2011. godine članovi benda su producirali radijsku emisiju "Propeler Radio Show" na Radiju 202, Radiju Federacije i eFM Studentskom radiju.