Muzika
7

Preminula soul diva Sharon Jones, zvijezda benda "The Dap-Kings"

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Soul pjevačica i zvijezda benda "Sharon Jones & The Dap-Kings" Sharon Jones je preminula u 60 godini nakon borbe s rakom pankreasa, prenosi BBC. Jones je preminula u bolnici u New Yorku, saopćio je njen glasnogovornik.

"Veoma smo tužni što objavljujemo da je Jones preminula nakon herojske bitke s rakom pankreasa. Bila je okružena voljenim ljudima, uključujući i 'Dap-Kings'", navodi se u saopćenju.

Jones je bila junakinja dokumentarnog filma "Miss Sharon Jones" koji je objavljen početkom godine, a koji je pratio pjevačicu tokom njene borbe s rakom i povratka na scenu. Prošle godine na filmskom festivalu u Torontu tokom snimanja filma, Jones je otkrila da se rak vratio i da će ponovo ići na hemoterapiju.

Posljednji materijal koji je objavila s Dap-Kings je bio "Give the People What They Want" iz 2014. godine. Prošlog mjeseca Sharon je otkazala zakazane nastupe u Bijeloj kući zbog upale pluća.

Rođena je u Južnoj Karolini, a bila je najmlađa od šestero braće i sestara, osim djece njene tetke koje je podizala njena majka. Dok je bila dijete, porodica se preselila u New York.