Muzika
3

Poslušajte kako zajedno zvuče Ničim izazvan i Nevena Glibetić

Klix.ba
Novim singlom i videom "Daleki kraj" srbijanski bend Ničim izazvan najavljuje novi, zreliji zvuk. Spot pjesme u kojoj gostuje sjajna Nevena Glibetić premijerno je prikazan večeras na MTV kanalu.

Ničim izazvan se, nakon dva uspješna albuma, okreće singlovima. Ljubitelji njihovog zvuka poslije prvih taktova pjesme postat će svjesni kakva su dalja muzička stremljenja ove popularne grupe.

U pjesmi “Daleki kraj” kao gost se pojavljuje Nevena Glibetić, koja je dugogodišnji vjerni Marčelov muzički saborac. Jedan od frontmena benda Ničim izazvan, Bojan Gluvajić, ističe: "Već na samom početku, dok se još pjesma oblikovala u glavi, znao sam da bi ona bila idealna kao prateći vokal. Na našu sreću, Nevena nije mnogo razmišljala kad sam je pozvao da udružimo snage".

Nevena Glibetić opisuje saradnju sa bendom Ničim izazvan riječima: “Ničimi su moje veoma drage muzičke kolege. Bend koji je već svojim debitantskim albumom stigao u 'prve redove' regionalne muzičke scene. Pravi su drugari, veoma predani svojoj muzici, koju ja volim i privatno da slušam. Svi sa nestrpljenjem čekamo da publika čuje kako zvučimo zajedno".

U stvaralačkom procesu na singlu "Daleki kraj" sastav Ničim izazvan držao se isprobane formule – producenta Đanija Pervana (Letu štuke, Darko Rundek), koji je bio zadužen i za produkciju njihova dosadašnja dva albuma.

S obzirom da im je ovo trinaesti video po redu, Ničim izazvan se, kako kažu članovi benda, dodatno potrudio da ovo bude najozbiljniji video do sada za neku njihovu pjesmu. Spot za “Daleki kraj” je sniman u novosadskom studiju TV Kanala 9, dok režiju i kameru potpisuje Daniel Girizda.

Ničim izazvan nastavljaju sa koncertima širom regiona, a novosadska publika će prva imati priliku da “Daleki kraj”, kao i nove pjesme koje će se naći na novom albumu, čuje uživo krajem oktobra na manifestaciji “Oktobarfest”.