{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Na Muzičkoj akademiji u Sarajevu održan historijski jazz koncert predvođen Sinanom Alimanovićem

Klix.ba
18.3.2017. u 12:44
279
7
Na Muzičkoj akademiji u Sarajevu održan historijski jazz koncert predvođen Sinanom Alimanovićem
279
U četvrtak je u prepunoj sali Muzičke akademije u Sarajevu realiziran prvi historijski jazz koncert studenata Muzičke akademije pod mentorstvom profesora Sinana Alimanovića.
Atmosfera na koncertu je bila izvanredna. Mladi muzičari su uz mnogo strasti izvodili kompleksne i legendarne kompozicije koje su obilježile jazz. Koncert je prekidan stalnim ovacijama, što mladim jazzerima nije predstavljalo nikakav problem jer su upravo sreća i optimizam, uz kvalitet, ono što je u najvećoj mjeri obilježilo ovu sarajevsku noć.

“Velika mi je čast, kao dugogodišnjem jazz muzičaru, što sam dio historijske priče, što sam u ulozi mentora uputio ove mlade ljude i ukazao im na značaj univerzalnog jezika jazza. U narednim minutama uvjerit ćete se da je moja poruka stigla do mojih studenata, na šta sam neizmjerno ponosan jer već dugi niz godina prenosim i nastavit ću prenositi svoje znanje na njih.”, izjavio je Alimanović.

Alimanović je također naglasio da ovi mladi ljudi predstavljaju stvarne čuvare jazza u BiH, ali i čuvare svih kulturnih i danas rijetkih vrijednosti koje nam moraju biti motiv u vlastitom djelovanju i stvaralaštvu.

Na koncertu, pod nazivom “Jazz Night” nastupili su perspektivni studenti jazza: Zlatan Božuta, Haris Kartal, Vedran Vujica, Ariana Piknjač, Šejla Grgić, Jasmin Avdagić, Selma Droce, Dario Kos te saradnici prof. Davor Maraus i Dinko Šimunović.

“Najljepši koncert u mom životu! Bila mi je čast biti dio ove priče", izjavila je bivša studentica Sinana Alimanovića, sada profesorica Selma Droce.

Mladi čuvari jazza u BiH izveli su neka od najznačajnijih djela iz historije domaćeg i svjetskog jazza. Samo neki od autora koji su se našli na koncertnom programu su: Miles Davis, Charlie Parker, Django Reinhardt, Sinan Alimanović, Victor Young itd.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: