Muzika
8

Muzička kulisa za jesen: Elemental snimio spot za pjesmu "Opet je kiša"

Klix.ba
Popularni hrvatski bend Elemental predstavio je na MTV kanalu spot za pjesmu "Opet je kiša".

Ovom zanimljivom pjesmom Elemental nas uspijeva uvući u stanje svijesti i raspoloženje kišnih i sivih dana, dok istovremeno provlači ljubavnu temu i važnost zagrljaja baš u tim trenucima.

"Opet je kiša" je četvrti singl s dvostrukog albuma "Tijelo pamti" koji je izašao u proljeće 2016. godine.

Režiser spota je Nevio Smajić čiji je najveći izazov bio pogoditi trenutak kada će u Zagrebu padati kiša. Zanimljivo je također da su u spotu korišteni ručno rađeni kišobrani napravljeni u Hrvatskoj.

"Kako je proteklo snimanje spota? Vruće i mokro. I kad je bilo kiše, i kad nije bilo kiše, jer eto baš s nama je odlučila padati samo u kasnim noćnim satima, mi smo svi bili konstantno mokri. Jedan dio spota se snimao po ulicama Zagreba, a drugi dio smo morali snimati na bazenu World Class Fitness centra, jer vode nikad dovoljno. Ovo je pjesma koja bi i zvukom trebala dočarati kišu, jako smo pazili na to da naprimjer i basovi zvuče kao kiša koju vjetar baca na sve strane. Dolazi savršeno vrijeme kada pjesma 'Opet je kiša' čini odličnu muzičku kulisu, pa uživajte u jeseni uz Elemental i kišu", izjavio je Shot.