Uz prateći spot
31

Muha s obale Portugala donosi hit "Albatros"

L. K.
Šest mjeseci nakon što je izbacila svoj prvi EP "Identitet" i nakon uspješne koncertne sezone, mlada umjetnica Muha je predstavila publici novi singl pop-trap žanra pod nazivom "Albatros". Pjesmu prati i video spot koji je snimljen mobilnim telefonom.

"Tokom ljetnog odmora smo sasvim spontano napravili pjesmu, te smo odlučili da iskoristimo magičnu prirodu i kadrove koje nudi Portugal kako bi snimili spot. Ni u jednom trenutku nismo planirali da će se to desiti - tako da je spot snimljen telefonom. Mislim da je to fantastičan način da pokažemo kako se sa puno volje i kreativnosti, a bez velike produkcije, može nešto zanimljivo kreirati", rekla je Muha.

Singl izlazi pod etiketom izdavača Bassivity Digital sa kojim Muha nastavlja uspješnu saradnju. Kompletnu produkciju pjesme i spota potpisuje sarajevski producent Toshi Domaćin, iz grupe Helem Nejse.

"Ova pjesma je drugačija od svega što sam do sada objavila. U kreiranju svog sadržaja nastojim iskoristiti svaku priliku koja će me dovesti u neko novo polje muzike. To je proces uz koji kao muzičarka odrastam i učim, ali i ono što je najbitnije, to je proces u kojem uživam. Pop muzika je u velikoj mjeri utjecala na mene s obzirom da sam odrasla slušajući pop izvođače, no imajući u vidu da danas ne postoje žanrovska ograničenja, fuzija svih uticaja kroz moj izričaj je ono čime se vodim u stvaralaštvu", dodaje.

Tekst potpisuje Muha, a ovom pjesmom i spotom nas vraća u toplije dane u kojima se češće prisjetimo da život treba živjeti u trenutku. "Albatros" je uvodni singl za tek dolazeći Muhin novi projekat koji će biti objavljen ubrzo.