Muzika
790

Marko Bošnjak se sam prijavio, sam vježbao i došao do pobjede na Pinkovim zvezdicama

Piše: M. N.
Dvanaestogodišnjak iz Rame Marko Bošnjak koji je sinoć pobijedio na muzičkom takmičenju Pinkove zvezdice, još uvijek se nalazi u Beogradu kako bi završio obaveze s medijima. U razgovoru za Klix.ba Marko, "čudo od djeteta", kazao je kako još nije svjestan da je pobijedio.

"Još nisam svjestan svega što se dogodilo. Svjesniji ću biti dok se malo naspavam i odmorim. Zahvaljujem se svima koji su me podržavali i sretan sam", kazao je Marko.

U Beogradu je sa svojom porodicom te ujakom i menadžerom Perom Pavlovićem Ćirom koji ga je podržavao sve vrijeme i vodio na audicije i takmičenja. Kako nam je rekao, Marko je specifičan, ali običan dječak koji živi djetinjstvo poput svih dječaka.

"Sam je birao pjesme i vježbao uz kompjuter, a nekada bi pitao svoje roditelje i mene za savjet. Profesorica Monija Jarak je bila osoba koju bi Marko nazvao pred odlazak u Beograd i ona bi mu sugerisala šta da popravi", kazao je Pavlović za Klix.ba.

Prijavio se sam

Otkrio nam je i to kako se Marko na ovo takmičenje prijavio sam, a tek onda pozvao mamu na posao da joj kaže da je nešto uradio.

"Ona se prepala jer je mislila da je napravio nešto što ne treba i tražio je od nje da dođe kući. Kada je došla rekao joj je da se prijavio na takmičenje. Ona se zabrinula kako će sve to izvesti zbog škole i njenog posla, ali ja sam rekao da ću ga voziti i tako je bilo. Prva audicija je bila u Sarajevu i tada je imao veliku tremu. Kada su mu javili da je prošao u drugi krug bio je veoma sretan i onda smo otišli u Beograd na drugu audiciju. Prošao je i tu i počelo je takmičenje", rekao je Pavlović.

Usklađivanje obaveza

Birlijantni dječak je proslavio 12. rođendan tokom takmičenja. Uz njega smo skoro svaki put zaplakali jer osim nevjerovatnog glasa ima nevjerovatnu emociju koja bi dirnula sve, pa i "najtvrđe" članove žirija. Uprkos svim obavezama uspješno je završio sedmi razred osnovne škole. Na svom "putu ka zvijezdama" imao je veliku podršku direktora, razrednice, nastavnika i učenika škole u koju ide jer su pokazali veliko razumijevanje za njegove izostanke.

"On se trudio da nadoknadi propušteno i uspješno je to obavio. Osim takmičenja i škole, redovno se odazivao na humanitarne koncerte. Kada je u pitanju njegova emocija na sceni, on je samo dijete i sav taj napor ga je slamao. Nekada je tremu ili sreću pokazivao kroz suze. Proživljavao je sve to na specifičan način i kroz dječiju igru", kazao nam je njegov ujak.

Specifičan, ali i običan dječak

Marko je pobrao simpatije petočlanog žirija, publike i gledatelja iz zemalja bivše Jugoslavije što je dokazano i tokom sinoćnjeg takmičenja. Ujak Ćiro kazao je kako će sada Marko prvo odmoriti, a potom pripremati za školu.

"Sada ću učiniti sve što je u mogućnosti da mu niko ne uzme dio djetinjstva i da vodi normalan život kao i sva druga djeca. Ostalo ćemo vidjeti šta život nosi pred sobom", zaključio je.