Muzika
103

Koncerti "In memoriam of EKV" u Tuzli, Sarajevu i Mostaru

Klix.ba
Kraj oktobra bit će vrijeme kada će publika u Tuzli, Sarajevu i Mostaru deveti put dodirnuti prošlost i dozvoliti da im se vrate kristalna sjećanja.

Koncerti "In memoriam of EKV", koje organizuje Kuća muzike i zabave Panta Rhei, zakazani su 27. oktobra u Domu mladih Tuzla, 28. oktobra u Cinemas clubu Sloga u Sarajevu te 29. oktobra u OKC Abrašević u Mostaru. Svirke kojima će sa bivšim članovima EKV-a obilježiti 22. godišnjicu prerane smrti Milana Mladenovića u Tuzli i Mostaru počinju u 21 sat, a u Sarajevu u 21:30.

EKV je jedan od bendova koji je na prostorima bivše Jugoslavije obilježio osamdesete godine, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom. Bend koji oživljava EKV nastao je 2006. godine. Osnovan kao fuzija muzičara, članova originalne postave i ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih rock and roll bendova sa ovih prostora.

Članovi benda koji će svirati Tuzlacima, Sarajlijama i Mostarcima su: Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u koji je u bend došao 1991. godine i svirao na albumima "Dum dum" i "Neko nas posmatra", kao i na live albumu "Kao u snu"; Dragiša Uskoković, koji je svirao na albumima i velikom broju svirki uživo u to vrijeme; Nemanja Dašić, vokal i gitara; Dejan Tomović Tomke na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu Vampiri te Teodor Jani na gitari, ekscentrični Grk zaslužan za novi EKV-ov zvuk na albumu "Ljubav". Ujedno je i producirao albume "Ljubav", "Samo par godina za nas" i "Dum dum". Najpoznatija uloga mu je u pjesmi "7 dana" gdje je na kraju pjesme odsvirao sjajan solo.

Za koncert u Sarajevu karte će se od 13. oktobra naći u pretprodaji u Cinemas clubu Sloga po cijeni od 10 KM, a na dan koncerta bit će 15 KM. Za tuzlanski koncert pretprodaja karata počinje 14. oktobra u CD shopu Mido na Korzu po cijeni od 9 KM, a na dan koncerta 12 KM. U Mostaru pretprodaja poinje 14. oktobra u OKC Abrašević i u trafici na Rondou po cijeni od 10 KM, a na dan koncerta 15 KM.