Pjevač i kompozitor
115

Kantautor Denis Hadžić objavio novu pjesmu: Emocija koja osvaja srce na prvo slušanje

A. K.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Bosanskohercegovački kantautor Denis Hadžić, objavio je novu pjesmu pod nazivom "Ako odeš". Ovo je još jedna od uvertira u Denisov prvi studijski album, a numeru prati i prigodan spot koji na savršen način prikazuje ljubavnu priču, budeći u slušateljima, odnosno gledateljima posebnu emociju.

Tuzlanski kantautor Denis Hadžić svoju kreativnu energiju usmjerio je u stvaranje prvog studijskog albuma, a tim tragom je objavio novu numeru pod nazivom "Ako odeš".

Stvarani iz čiste ljubavi, pjesma i prateći spot u svima će zasigurno probuditi posebnu emociju, a prve pozitivne reakcije publike i kritike pokazuju da je Hadžić nastavio koračati kvalitetnim muzičkim putem.

Pjesma "Ako odeš" peta je po redu, od njih ukupno osam koliko bi se trebalo naći na Hadžićevom prvom studijskom albumu, a njegov kreativni zamah prati poznati tuzlanski kantautor Azur Jahić.

"Posljednja objavljena pjesma pokazuje da ljubav uistinu jeste pokretač našeg života, a istinska emocija koju nosimo u sebi vodilja je na putu ka svakom mogućem uspjehu. U emocionalnom smislu kažu da je najteže izgubiti onoga koga volite, onoga sa kime biste dočekali duboku starost. Ljubav u nama budi dječaka i pušta životu da teče našim venama, a ukoliko nam okrene leđa od nas i u najboljim godinama može napraviti starog i praznog čovjeka, sa otvorenim ranama na duši koje je teško sakriti", kaže Hadžić.

Za svoj posljednji singl tekst i muziku potpisuje upravo Hadžić, dok je za aranžman bio zadužen Jahić ispred Piksi produkcije.

U svim svojim spotovima Hadžić priliku za dokazivanje pruža mladim tuzlanskim glumcima, otvarajući im vrata izvan kojih njihov kreativni duh izlazi u javu te su ovoga puta ljubavnu priču iz pjesme "Ako odeš" prenijeli Luka Spasojević i Samina Mujkanović. Da je čudo od šminke moguće napraviti kroz ekranizaciju pjesme je prikazala Una Stjepić.

"Unina kreacija predstavlja jedan od kurioziteta spota koji je nedavno snimljen na nekoliko tuzlanskih lokacija, a među njima su Park PUB i Studio Energije Ljilja Bingas. Tokom snimanja, Una je našeg Luku iz mladića pretvorila u srednjovječnog muškarca, kojem ljubav okreće leđa, a da je njen rad predstavljao pun pogodak pokazali su i doživljaji prisutnih gostiju u Park PUB-u. Upravo oni su Luku doživjeli kao mladića zarobljenog u tijelu pedesetogodišnjaka, kojem su rane stvorene na duši napravile okove iz kojih ne može izaći", dodaje Hadžić.

Cjelokupan autorski tim na ovom projektu čine: Denis Hadžić, Azur Jahić, Mirza Bajrić, Emma Vantić, Almir Gabrić, Una Stjepić, Dinko Bajrić, Mirza Bajrić i Adnan Dugonjić.

Inače, Denisovi muzički počeci se vežu još iz dječačkih dana, s obzirom da je gitaru počeo svirati sa šest, a klavir sa osam godina. U prvom rock bandu Depozit svirao je bass, a sa 16 godina počinje pjevati i svirati gitaru u Ćao Bandu. Ovaj bend napustio je 2016. godine, a kroz zajedničku saradnju nastali su singlovi "Ne miješaj ljubav" i "Tebi za ljubav" u duetu sa Slađanom Mandić.

Poslije toga, nastavlja sam nastupati, a kreativni dio rada usmjerava na pozorišnu muziku te biva nekoliko puta nagrađivan na prestižnim pozorišnim festivalima u Brčkom i Jajcu kao kompozitor muzike u predstavama.

Iza sebe ima na desetine autorskih muzika u pozorišnim predstavama, a u nekima se okušao i na sceni. U 2020. godini biva angažovan kao kompozitor muzike za mini TV serijal "Dnevne priče iz izolacije". Trenutno priprema prvi studijski album.