Muzika
242

Hip-hop dvojac Helem nejse "Fudbalskom" odgovara na vječno pitanje: Ronaldo ili Messi?

Klix.ba
Sarajevski hip-hop dvojac "Helem nejse" poznat i po "Helem nejse Radio Showu" izdao je drugi singl sa nadolazećeg albuma u kojem se ovaj put, uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dotiče fudbala.

"Fudbalska" dolazi nakon singla "Nemam" koji su snimili sa Edom Maajkom i, kako najavljuju, kritika je modernog fudbala kroz prizmu svih ljudi koji prate fudbal i utakmice gledaju grickajući košpe uz žustre komentare.

Video za pjesmu je napravljen u formi popularnog "lyrics videa" kako bi slušaoci bolje i lakše komunicirali sa tekstualnim sadržajem pjesme.

"Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svijetu i prije svega pozitivno utječe na zdravlje onoga koji ga konzumira, ali mi smo odlučili da o tome progovorimo na drugačiji način. Novo vrijeme donosi nove probleme, klasne razlike, rasizam, nacionalizam, mržnju i međusobnu netrpeljivost. Iza svega se krije novac koji će na kraju pokupiti moćnici. Mi se protiv toga borimo pjesmom, jer ipak je teško gledati kako nešto što voliš poprima neke konotacije s kojim se ne slažeš", ističu Čika Gagara i Stihomir Klepić.

Poručuju i kako žele našoj reprezentaciji da uspješno prođe kvalifikacije i donese našoj zemlji novu radost.