Muzika
520

Premijera / Helem nejse & Edo Maajka predstavljaju spot za pjesmu "Nemam"

Klix.ba
Helem nejse predstavlja video spot za prvi single nadolazećeg albuma "Go u gostima".

Pjesma je nastala u suradnji sa Edom Maajkom. Kadrovi su snimani u naselju Alipašino Polje u Sarajevu. Režiju, scenarij i montažu potpisuje Irfan Avdić, a direktor fotografije Admir Švrakić.

"U spotu pratimo avanturu trojice dječaka, a sva trojica su starija od pedeset godina. Oni voze romobile, igraju lopte i žmire ali svaku igru im prekinu odrasli. Baviti se muzikom, filmom, općenito umjetnošću zahtjeva od nas da ostanemo djeca, nestašna, inspirativna i maštovita, da gradimo ljepši svijet od onoga što nemamo", kaže Irfan Avdić, reditelj spota.

Videospot za pjesmu "Nemam" sniman je na lokacijama Alipašinog Polja u Sarajevu.

"Upravo te lokacije smo, u suradnji sa rediteljem i direktorom fotografije odabrali zbog raznolikosti boja i zanimljive arihtekture koja zasigurno daje poseban pečat izgledu cjelokupnog videa. Ono što je našem video spotu podarilo još jednu zanimljivu notu su glumci, koji su pored jako zahtjevnih glumačkih zadataka, uspjeli uraditi ono što je reditelj tražio od njih. Odabrani su isključivo glumci amateri, a ovim putem se zahvaljujemo Erku, Sariji, Zdeni, Maku i Evi koji su svojim bezuslovnim zalaganjem učinili da snimanje spota protekne planski i u najboljem redu. U spotu se još pojavljuju Gaagara, Stihomir i Edo Maajka, autori pjesme. Izvršna produkcija je bila pod totalno kontrolom Helem Nejse organizacije na čelu sa Ajdinom Šehovićem i Eminom Canovićem", rekao je Admir Čular.

Helem nejse ovim singlom najavljuje album radnog naziva "Go u Gostima" koji bi svjetlo dana trebao ugledati u septembru mjesecu sa početkom nove radijske sezone Helem Nejse radio šoua. Album okuplja puno ljudi, kako muzičke producente iz Zenice, Jajca, Livna i Zagreba, tako i goste iz regiona.