|

FOTO+VIDEO
/
Gibonni je od svake pjesme napravio spektakl

Gibonni je od svake pjesme napravio spektakl
0
S
Piše: Adisa Pobrić
11.2.2011. u 08:10
108
komentara
0

dijeljenja
1/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
2/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
3/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
4/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
5/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
6/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
7/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
8/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
9/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
10/23 Foto: Edin Puzić/Fotoservis
11/23 Foto: Davorin Sekulić
12/23 Foto: Davorin Sekulić
13/23 Foto: Davorin Sekulić
14/23 Foto: Davorin Sekulić
15/23 Foto: Davorin Sekulić
16/23 Foto: Davorin Sekulić
17/23 Foto: Davorin Sekulić
18/23 Foto: Davorin Sekulić
19/23 Foto: Davorin Sekulić
20/23 Foto: Davorin Sekulić
21/23 Foto: Davorin Sekulić
22/23 Foto: Davorin Sekulić
23/23 Foto: Davorin Sekulić
Zlatan Stipišić Gibonni je koncertom u sarajevskoj Zetri pokazao da za istinski spektakl, uz dobru muziku zaista nije potrebno puno, tek par dobrih prijatelja, iskrenost i šarm. Uz sjajnu američku soul pjevačicu Honey Larochelle i energičnog Damira Urbana, koji je bio gost iznenađenja, Gibonnijeva ekipa je svakom pjesmom dovodila atmosferu do usijanja.
Kako njegove balade imaju jednaku snagu kao i najbrže pjesme, u dvorani se dva i po sata plesalo i pjevalo uglas, a Gibonni je jedno za drugim priređivao iznenađenja.

"Toleranca Tour" Sarajlijama je predstavio još jedan gost iznenađenja, čika Mišo, čovjek koji je 60 godina svojim sugrađanima na Titovoj čistio cipele. Svečarski odjeven, čika Mišo je pozdravio publiku, pohvalio se da je za svoj trud konačno dobio zadovoljštinu - stan i penziju i povikao: "Sarajevo, ljubavi moja!"Onda je počela svirka i redali su se hitovi jedan za drugim: "Toleranca", "Ovo mi je škola", "Činim pravu stvar", "Zamoli me", "Sve ću preživit", "Dobri ljudi", "Zlatne godine", "Žeđam", "Čemu se nadaš srce moje", "Judi, zviri i beštimje", "Anđeo u tebi", "Ne odustajem", "Libar", "Hodaj", "Vrata moje sestre", "Slavim ove dane što si tu", "Dvije duše", "Tempera", "U ljubav vjere nemam" i brojni drugi sa posljednjeg i prethodnih albuma.

Osim što su svi prisutni ostali iznenađeni kad je iz publike odjednom zapjevao Urban svoju kultnu "Budi moja voda", ni glavni akter sinoćnje priče nije sve vrijeme ostao na sceni. "Ako me nosiš na duši" ispjevao je šaptajem s balkona sa strane dvorane, a nešto kasnije prošetao gužvom i na scenu doveo jedan zaljubljeni par, te izveo pravu malu priredbu sa gumenim čamcem i publikom kao morem.

Honey je jačinom svog glasa uzdrmala konstrukciju dvorane, a pjesme su tek povremeno prekidane kraćim govorima.

Jedina zamjerka Gibonniju je ono što je praksa svih zvijezda s ovih prostora - nepristojno kašnjenje početka koncerta, koje je okupljene vidno iznerviralo pa su se nakon pola sata počeli čuti zvižduci.

Za sve one koji su se kao ja pitali ko je misteriozni lutak s lijeve strane stejdža, to bi najprije mogao biti glavni lik iz spota "Žeđam", Guliver.

I za kraj, očekujemo da Gibonni neće dozvoliti da se opet ne vidimo četiri-pet godina.
Prijavi grešku


Komentari (108)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...