Prema mediju DJ Mag
47

EXIT izglasan u top pet festivala na svijetu, među njima se našli još neki iz regiona

L. R.
Main Stage festivala Exit (Foto: EXIT Photo Team)
Main Stage festivala Exit (Foto: EXIT Photo Team)
Novosadski festival Exit našao se u top pet najboljih festivala u svijetu za 2022. godinu prema izboru posjetioca festivala širom svijeta.

Festival Exit, koji se održava u Novom Sadu našao se na listi najboljih festivala u svijetu prema jednom od vodećih svjetskih muzičkih medija - DJ Mag. Za najbolji festival u svijetu glasalo je preko 100.000 ljudi iz cijelog svijeta, a Exit se našao na petom mjestu.

„Ovim priznanjem se još jednom potvrđuje globalni ugled Exita, koji već više od dvije decenije važi za jedan od najprestižnijih festivala na svijetu. Posebno je značajna činjenica da je lista formirana isključivo glasovima publike širom planete“, izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Na prvom mjestu našao se belgijski Tomorrowland, a slijede ga američki Ultra Music i EDC Las Vegas, potom britanski Creamfields North. Na listi se našao još jedan festival iz Srbije, a to je Lovefest.

Zanimljiv je podatak da se čak sedam festivala iz Hrvatske pronašlo na ovoj listi i to festivali Hideout, Sonus, Ultra Europe, Outlook, Dimensions, Love International i Defected Croatia. Iako se ne nalaze na visokim pozicijama, ovo je značajan uspjeh.