Muzika
0

Dolores O’Riordan preminula dan prije zakazanog snimanja sa bendom Bad Wolves

Klix.ba
Dolores O' Riordan
Dolores O' Riordan
Pjevačica legendarnih Cranberries, Dolores O’Riordan, preminula je večer prije zakazanog studijskog snimanja sa bendom Bad Wolves.

Naime, bend Bad Wolves je imao namjeru da obradi najveći hit benda Cranberries, a Dolores je, oduševljena njihovom verzijom ove pjesme, pristala da snimi vokale za nju.

"Zombie je nevjerovatno lična pjesma i uvijek smo se divili njenoj sirovosti i iskrenosti, a to je nešto čemu svaki bend treba da stremi. Kada smo čuli da Dolores želi pjevati na našoj verziji dobili smo najveći kompliment koji jedan bend može da dobije“ izjavio je pjevač benda Bad Wolves Tommy Vext.

Kada su Bad Wolves predali materijal za svoj budući album izdavačkoj kući Eleven Seven Music, direktor ove kuće Allen Kovac, koji je bio dugogodišnji menadžer benda Cranberries i Dan Waite koji je bio dobar prijatelj sa Dolores, došli su na ideju da bi ona mogla da učestvuje i na ovoj verziji pjesme.

"Vijest o Doloresinoj smrti me je duboko potresla, pogotovo zato što mi je večer prije smrti ostavila glasovnu poruku u kojoj zvučala uzbuđeno i puno života“ izjavio je Dan Waite.