Muzika
0

Dino Merlin pred više od 10.000 ljudi u Bugarskoj nakon 20 godina

Klix.ba
Najveća balkanska zvijezda, Dino Merlin, u subotu je po prvi put nakon više od 20 godina, održao veličanstven koncert u Bugarskoj.

Čarobnjak je na prepunom glavnom trgu u Banskom, gradu inače poznatom kao jednu od najznačajnijih zimskih destinacija u Bugarskoj i glavnih skijališta u toj zemlji, priredio show za pamćenje pred više od 10.000 posjetilaca.

Nezapamćeno interesovanje vladalo je za koncert na otvorenom koji je započet impozantnim uvodom i pjesmom "Školjka" sa albuma "Hotel Nacional" koji je izuzetno dobro primljen i u Bugarskoj. Da je Dino uistinu balkanska zvijezda dokazala je bugarska publika koja je uglas pratila Čarobnjakove najveće hitove - "Bosnom behar probeharao", "Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo", "Kad si rekla da me voliš"...

Posljednji put kad je Dino gostovao u Bugarskoj bilo je prije više od 20 godina kada je s Vesnom Zmijanac održao veliku turneju po svim većim gradovima te zemlje.

"Ploča 'Nešto lijepo treba da se desi', a posebno pjesma 'Kad zamirišu jorgovani' je tih godina bila ultimativni hit. Radili smo velike stadione i dvorane. Ogroman je bio interes publike i izvanredna me sjećanja vežu za taj period", izjavio je Dino Merlin uoči koncerta u Banskom za Dnevni avaz.

Posebne ovacije su doživjele pjesme "Kad zamirišu jorgovani" i "Moj je život Švicarska" koje su, pored toga što su već dugo vremena u eteru u ovoj zemlji, također obrađene i prepjevane od strane pojedinih Dininih bugarskih kolega. Za sam kraj ostavljena je nevjerovatna izvedba pjesme "Undo" sa posljednjeg albuma, a virtuozno sviranje Dininog dugogodišnjeg benda i završni light show ostavio je nezaboravan osjećaj kod svih posjetilaca koji su jednu od posljednjih ljetnih noći odlučili provesti na koncertu sarajevskog Čarobnjaka.

Za ovu jesen i zimu najavljena je nova etapa turneje "Hotel Nacional" . Za sada potvrđeni su datumi koncerata u Stuttgartu, Cirihu i Beču. Sve datume i koncerte pratite na www.dinomerlin.com/turneja