Muzika
0

Dino Merlin na Jadranu završava ljetnu etapu turneje Hotel Nacional

Klix.ba
Ljetna etapa turneje Hotel Nacional, kojoj je do sada prisustvovalo blizu pola miliona ljudi, privodi se kraju koncertima u prelijepoj atmosferi na crnogorskom i hrvatskom primorju.

Na sinoćnjem koncertu u kultnom budvanskom Top Hillu zabilježeno je, prema navodima organizatora, do sada nezapamćeno interesovanje za koncert Dine Merlina u jednom od najljepših amfiteatara na Mediteranu.ž

Nakon Crne Gore Hotel Nacional seli u Istru u Hrvatskoj gdje je za subotu 13. augusta 2016. u ATP Dance Areni u Umagu zakazan posljednji koncert ljetne etape turneje Hotel Nacional.

Sudeći prema rekordima posjećenosti u okviru ove turneje, impresijama publike sa koncerata na svim meridijanima, ali i raspoloženju i energiji Čarobnjaka, nešto lijepo treba da se desi i naredne subote, 13. augusta u Istri.

Podsjećamo, najveća zvijezda Balkana, Dino Merlin, je prethodne sedmice održao u razmaku od svega nekoliko dana dva spektakularna stadionska koncerta u Bosni i Hercegovini i to na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu te na Stadionu Tušanj u Tuzli pred rekordnim brojem posjetilaca, čime je ovaj koncert zabilježen kao najposjećeniji muzički događaj u historiji ovog grada.

Karavana Hotel Nacional se već krajem ljeta sprema na jesenji nastavak po Evropi. Tačni datumi i lokacije biti će objavljeni na zvaničnim društvenim medijima Dine Merlina kao i na web stranici Dinomerlin.com.

Za sada, potvrđen je datum 3. septembar 2016. prvi put nakon 25 godina u bugarskom Banskom.