Muzika
0

Dino Merlin koncertnim spektaklom oduševio Stuttgart: Laser show, akrobacije i 3D mapiranje

Klix.ba
Turneja Hotel Nacional Dine Merlina koja je u protekle dvije godine posjetila sve najveće stadione i dvorane u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama okruženja i Evrope, sinoć je nakon kraće pauze nastavila ispisivati historiju tako što je premijerno gostovala u jednoj od najvećih dvorana Stuttgarta - Glaspalast u Sindelfingenu.

Osim inače visokih standarda produkcije koji prate koncerte najveće muzičke zvijezde Balkana Dine Merlina, poput vrhunskog razglasa, višeslojnih led ekrana, live režije te video animacija, na koncertu u Stuttgartu sinoć je premijerno korištena i laserska tehnologija.

Uvijek nastojeći svojoj publici pružiti nov i poseban audiovizuelni doživljaj, osim fantastičnog laser show-a publika u Stuttgartu je u okviru sinoćnjeg koncertnog spektakla uživala u cjelokupnom performansu koji je pratilo 3D mapiranje, plesači i akrobate na posebno dizajniranom stage-u kao i bend koji čini 12 najboljih bosanskohercegovačkih instrumentalista te nevjerovatni Dino koji je svojom energijom i karizmom učinio sve da noć u Stuttgartu ostane nezaboravna za sve posjetioce koji su u rekordnom broju ispisali zajedničku historiju s Čarobnjakom.

Sinoćnji koncert je najbolja uvertira u naredne koncertne spektakle najavljene za ovu jesen u Cirihu, Zagrebu i Beču.

"Nikad nisam htio pristati da ijedan moj koncert bude repriza nekog od prije i tako će biti i ovog puta. Kao i uvijek, dat ćemo sve od sebe na bini i iza bine tako da će na tehničkom nivou to biti besprijekorno s novim elementima produkcije i show-a i dostojno moje vjerne publike koja nas već godinama prati", kazao je Merlin koji je više puta tokom karijere izjavio da svakom koncertu pristupa s jednakom strašću i posvećenošću.

Da je zaista tako potvrđuju organizatori sinoćnjeg koncerta i publika koja je premijerno uživala u potpuno novim elementima show-a, produkcije i još osvježenoj set-listi posebno pripremljenima za jesenju etapu turneje Hotel Nacional koja je nadmašila sva očekivanja.

Nakon Stuttgarta turneja Hotel Nacional se vrlo brzo nastavlja u Cirihu (26.novembra), Zagrebu (3.decembra) te Beču (10.decembra). Sve datume turneje možete pratiti na Dinomerlin.com/turneja.