Muzika
48

Deen će nastupiti sa Joss Stone na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Klix.ba
Fuad Backović Deen
Fuad Backović Deen
Fuad Backović Deen će na sceni sarajevskog Narodnog pozorišta 15. septembra dočekati jednu od najomiljenijih britanskih soul pjevačica Joss Stone, potvrđeno je za Klix.ba u NPS.

Ovu odluku je donijela agencija koja zastupa svjetsku turneju Joss Stone, "Diplomats of Sound", uz preporuke Narodnog pozorišta Sarajevo.

U razgovoru za Klix.ba, Deen navodi kako je veoma prijatno iznenađen pozivom da nastupi na koncertu Joss Stone.

"Ovo je prema mom mišljenju vrlo bitan događaj za Sarajevo i za Bosnu i Hercegovinu s obzirom na to da je Joss Stone sigurno jedna od deset najvećih soul diva danas. Drago mi je što ću imati priliku da je upoznam i dijelim scenu sa njom jer njenu karijeru pratim od samog početka. Bila je senzacija od samog starta kad se pojavila na muzičkoj sceni sa nekih 15, 16 godina i skrenula je pažnju na sebe svojim specifičnim vokalom nekarakterističnim za bijelu osobu", kazao je Deen.

Pojasnio je kako će publika u Narodnom pozorištu imati priliku vidjeti drugačiju verziju njega, a u pitanju je akustična interpretacija nekoliko pjesama koje će na sceni izvesti uz pratnju mladog gitariste Vedrana Vujice i Dženisa Mrkonjića na kontrabasu.

"Napravili smo formu koja je vrlo slična onome što će i sama Joss Stone prezentirati na sceni", pojasnio je Deen.

Već od večeras kreću probe u Institutu za muziku i multimediju.

Podsjećamo da su ulaznice za koncert Joss Stone rasprodane u rekordnom roku i da se sarajevska publika itekako raduje ovom koncertu.