Muzika
67

Damir Imamović pred koncert u Tuzli: Drago mi je da se naša veza nastavlja

Piše: A. K.
(Foto: Klix.ba)
Bosanski kulturni centar (BKC) u Tuzli u subotu uvečer bit će domaćin koncerta Damira Imamovića i Sevdah Takhta. Koncert će biti upriličen u okviru višemjesečne turneje koju je ovaj poznati bh. bend započeo prije nekoliko dana nastupom u Sarajevu.

U ovoj noći sevdaha tuzlanskoj publici Damir Imamović i Sevdah Takht predstavit će novi album pod nazivom "Dvojka", a koji je pobrao izuzetne kritike u svjetskim medijima.

Imamović je posljednji put u gradu soli nastupao prije šest godina, a kako kaže, subotnji koncert mu je od velikog značaja.

"Drago mi je da se moja višegodišnja veza sa tuzlanskom publikom nastavlja u BKC-u. Mogu vam reći da je Tuzla jedan od gradova iz kojih dobijam najviše e-mailova s upitima kada ću doći. Tuzlu smo nepravedno zanemarili, a sada mi je drago da imamo poziv i povod za nastup, a to je album 'Dvojka'. To je stvar koja je nedavno došla, a nadam se da ćemo u narednom periodu kroz spotove, koncerte i različite druge aktivnosti obilježiti rad benda", kazao je Imamović.

Ističe da se u proteklih nekoliko godina izdešavalo mnogo pozitivnih stvari u bendu.

"Pisao sam neke nove pjesme, tako da je pola albuma zapravo neka moja autorska vizija šta bi to sevdah trebao biti, ali i šta ja mislim šta je kod njega najvažnije. Važno je i to da smo ovom turnejom započeli jedan niz koncerata kojima želimo ovaj album, ali i cijeli bend odvesti širom svijeta", nastavlja Imamović.

Sevdah Takht pored Imamovića čine još Nenad Kovačević, Ivan Mihajlović, ali i Ivana Đurić koja se nedavno priključila ekipi.

"Ivana dobro funkcioniše kao članica benda u koji je unijela jedan tradiocionalni element poznat preko važnih violinista nekadašnjeg Radija Sarajevo, kao što su Miki Petrović, Slobodan Stančić i drugi", istakao je Imamović.

Koncert Damira Imamovića i Sevdah Takhta u BKC-u u Tuzli najavljen je za subotu, 24. septembra 2016. godine, od 20 sati.

"BKC u Tuzli je u prvih osam mjeseci ove godine imao je 222 događaja, a u tom periodu posjetilo ga je blizu 47.000 gledalaca. Mi imamo jednu veliku odgovornost kako ni u narednom periodu ne bismo razočarali sve naše prijatelje i partnere. Do kraja ove godine već sad imamo rezervisanih blizu 100 događaja, a trudit ćemo se da ih sve ispratimo na najbolji mogući način", kazao je direktor BKC-a u Tuzli Edis Bajić te pozvao sve ljubitelje sevdaha da u subotu krenu put ove ustanove i uživaju u već pomenutom koncertu.