Muzika
0

Čarolija Dine Merlina u Tuzli: Spektakularan koncert pred punim stadionom Tušanj

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Dino Merlin je večeras je pred više od 20 hiljada svojih obožavatelja na tuzlanskom stadionu Tušanj održao koncert pod okriljem turneje Hotel Nacional.

Da se uistinu spremao spektakl pokazivale su i rijeke posjetilaca koje su se prije početka koncerta slivale ulicama koje vode prema Tušnju. Zabilježen je rekordni broj posjetilaca čime je ovaj koncert postao do sada najposjećeniji muzički događaj u historiji Tuzle.

Popularni pjevač koncert je započeo numerom "Školjka" te već u prvim taktovima izmamio ovacije prisutnih.

"Kroz cijelu turneju nas je pratila kiša, a sada smo došli u sanjivu Tuzlu u kojoj sam bio prije osam godina. Čuvajmo ovaj trenutak. Čuvajmo ovo sad, ovo vrijeme koje imamo. Ovog časa smo u mogućnosti da popravimo, napravimo i učinimo dobro. Ono što je bilo iza nas nemoćni smo da promijenimo, a ono što je ispred nas, ko zna da li je u našoj moći. Ali ovaj trenutak je naš - živimo ga", kazao je Merlin u emotivnom obraćanju prisutnima.

Ovu julsku noć pored pjesama sa posljednjeg albuma po kojem turneja i nosi naziv, obogatili su i neprolazni hitovi, među kojima su "Sve je laž", "Laku noć moja mala barbiko", "Kokuzna vremena", "Kad si rekla da me voliš", "Jorgovani", "Bosnom behar probeharao"...

Najsavremenija razglasna oprema, vrhunska rasvjeta, impresivna video produkcija, scenski performansi te tehnička ekipa koja je pratila Dinin bend doprinijeli su realizaciji show-a o kojem će se u gradu soli još zasigurno dugo pričati.

Turneja Hotel Nacional koja već tri godine putuje oko svijeta do sada je ugostila više od 450.000 posjetilaca.

Nakon Tuzle Dino Merlin se seli u Budvu gdje će biti upriličen koncert 7. augusta, potom Umag 13. augusta te Bansko 3. septembra.