Borba ne prestaje
6

Bad Wolves objavio obradu pjesme "Zombie" na kojoj je Dolores O'Riordan radila kada je preminula

Klix.ba
Rock bend Bad Wolves objavio je obradu pjesme "Zombie" koju je Dolores O'Riordan trebala snimiti s njima. Upravio je to bio i jedan od razloga zbog kojeg je pjevačica boravila u Londonu gdje je iznenada preminula u ponedjeljak.

Bad Wolves su snimili svoju verziju prije nekoliko mjeseci i poslali je Dolores koja je bila oduševljena. U Londonu je trebala doraditi pjesmu i potpisati ugovor, ali nikada neće biti poznato šta je htjela promijeniti ili dodati u ovoj verziji. Svoje vokale nije stigla snimiti kako bi pjesma bila završena.

Članovi benda poručili su da će sav novac od prodaje ove obrade ići Doloresinoj djeci. "Zombie" je veliki hit iz 1994. godine koji je Dolores napisala kada je Irska republikanska armija izvršila napad i ubila dvoje djece 1993. godine.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Bend je malo izmijenio tekst, pa spominju i dronove, a umjesto godine 1916. oni izgovaraju 2018. ističući kako se svijet i danas nosi s istim problemima kao 1990-ih godina.

"Tekst njene pjesme opisuje socijalne nemire, politička previranja i ustrajnost čovječanstva u modernim borbama. Razlog se možda promijenio, ali i dalje imamo kolateralnu štetu s ljudima koji se bore za moć i slobodu", kazao je frontmen benda Tommy Vex.