Njegov treći singl
159

Amer Mulalić slušateljima predstavio novu pjesmu "Fly Me To The Moon"

I. B.
Amer Mulalić živi u Austriji, ali je porijeklom iz Bosne i Hercegovine (Foto: Instagram)
Amer Mulalić živi u Austriji, ali je porijeklom iz Bosne i Hercegovine (Foto: Instagram)
Nakon uspjeha debitantskog singla "Dope Love", a zatim i "Couldn't Go Wrong", koji su objavljeni 2020. godine, Amer Mulalić svojim je slušateljima predstavio novu pjesmu.

Mladi bh. muzičar sa adresom u Austriji, u prošli petak je predstavio svoj treći po redu singl "Fly Me To The Moon", za kojeg tvrdi da je kombinacija popa, elektronike i dancea.

"U svakodnevnom kontaktu sa mojom publikom, posebno preko Instagrama i TikToka, došao sam do saznanja da je 'Fly Me To The Moon' pjesma koja je izuzetno omiljena. Zbog toga sam odlučio da snimim novu verziju ove prelijepe svjetske pjesme", rekao je mladi izvođač.

Pjesma je izašla na svjetskim streaming platformama, a Amer ne skriva koliko je ponosan.

"Poseban je osjećaj kada publika uživa u onome što stvaram. Naravno, podrška publike koja svakodnevno stiže putem društvenih mreža iz cijelog svijeta, daje mi dodatnu inspiraciju i snagu", rekao je on.

Pored ljubavi prema pop muzici, Amer M nastavlja da se bavi klasičnom muzikom, a vođen strašću prema operi, trenutno je na master studiju Opera na Univerzitetu u Beču.

"Za mene je sve počelo sa klasičnom muzikom. U klasičnoj muzici je i dalje osnova svega što radim i stvaram. Ali i drugi žanrovi su podjednako inspirativni za mene. Muzika i općenito umjetnost imaju moć buđenja najdubljih emocija koje u nama pokreću posebne osjećaje duha i tijela. A ako ste dirnuti kao slušalac, onda nije bitno u kom se žanru krećemo", zaključuje Amer.