{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lufthansa angažovala autora najpoznatije desktop pozadine da napravi tri pozadine za pametne telefone

21.11.2017. u 21:41
27
12
Lufthansa angažovala autora najpoznatije desktop pozadine da napravi tri pozadine za pametne telefone
27
 
Kompanija Lufthansa angažovala je američkog fotografa Charlesa O'Reara, autora fotografije "Bliss", odnosno najpoznatije desktop pozadine ikad da napravi tri nove pozadine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prema nekim procjenama najpoznatiju pozadinu za Windows u historiji operativnih sistema vidjelo je oko milijardu ljudi, što je čini najgledanijom fotografijom na svijetu. Fotografija je nastala 1996. godine u Kaliforniji, kada je O'Rear putovao kod svoje djevojke. Prvobitno je svoju fotografiju poslao američkoj kompaniji Corbis koja se bavi oglašavanjem i licenciranjem, a 2000. godine Microsoft je otkupio prava na tu fotografiju.

Charles O'Rear 21 godinu poslije nastoji proizvesti sljedeću generaciju pozadinskih fotografija.

"Punim 76 godina i shvatio sam koliko 'Bliss' fotografija znači u mom životu. Kao autor najgledanije fotografije u historiji uživao sam svaki minut slave", rekao je.Novi projekt je nazvao New Angels of America, a posvećen je korisnicima pametnih telefona.

"Oduševljen sam što stvaram nastavak 'Bliss' fotografije jer će na taj načini milioni ljudi imati priliku uživati u mojim pogledima na druga lijepa mjesta. Uostalom, pametni telefoni postaju primarno mjesto u svijetu koji želi vidjeti novu i zanimljivu fotografiju. Pozadinu na svom telefonu pogledate stotinu puta dnevno, a ja želim da ljudima fotografija koju sam napravio bude određena vrsta olakšanja. Drago mi je što sam dio toga", rekao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: