|

Zeničanin Abid Jarić dobitnik Srebrenog albatrosa u Frankfurtu

Zeničanin Abid Jarić dobitnik Srebrenog albatrosa u Frankfurtu
3
Klix.ba
10.11.2014. u 09:41
3
komentara
3

dijeljenja
Književnik Abid Jarić iz Zenice dobitnik je "Srebrenog albatrosa" na Međunarodnom konkursu za kratku priču koji je održan u Frankfurtu.
Abid Jarić Abid Jarić
Jarić je na konkursu kojeg organizira Umjetničko udruženje "Milutin Alempijević" učestvovao sa pričom "Grad" koju je žiri kojim je predsjedavao recentni pisac, esejist i književni kritičar Vuk Krnjević nagradio sa drugim mjestom.

Priča će biti prevedena na njemački jezik i štampat će se u zborniku koji će javnosti biti dostupan početkom 2015. godine.

Jariću je ovo druga nagrada na ovom književnom takmičenju koji se smatra za najjačim u Evropi. Na takmičenju koje je održano 2012. godine Jarić je sa pričom "Čizme broj 47" u konkurenciji od 480 autora iz Njemačke, Austrije, Holandije, Švedske, Grčke, Rumunije, Amerike, Novog Zelanda, Kine i zemalja regije, osvojio "Bronzanog albatrosa".

Prvo mjesto na Međunarodnom konkursu 2014. godine osvojio je Ljubomir Vujović za pjesmu "Lamento lepoti", drugoplasirani su Dušana Đorđevića sa pričom "Plačljivo zurle" i Abid Jarić sa pričom "Grad". Bronzanog albatrosa osvojio je Veselin Gajdašević za pjesmu "Ljubav na tufne".
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...