Kultura
31

Zeničani uživali uz stand-up Peđe Bajovića

Piše: J. H.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Jedan od najpoznatijih regionalnih stand-up komičara Peđa Bajović večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici nastavio svoju bosanskohercegovačku stand-up turneju "Crno-bijelo".

Veliki broj Zeničana uživao je u Peđinoj stand-up predstavi koja govori o svakodnevnici muško-ženskih odnosa, ali i drugim situacijama. Tako su večeras u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici jednako uživali i muškarci i žene.

Aludirajući na trenutnu situaciju zagađenosti Peđa je istakao da se Zeničani ne trebaju žaliti što žive u Zenici.

"Znate šta, nemojte se žaliti što ste u Zenici. Ja znam da je zagađeno i sve, ali u Sarajevu pješaci se jednostavno zbune kada auto stane da pređu cestu, i u tom momentu zbunjeni pogledaju u registraciju automobila, a ona hrvatska, nakon čega dođu sebi", izjavio je Peđa, a prisutni su njegov nastup nagradili velikim aplauzom.

Predstava "Crno-bijelo" do sada je odigrana u Sarajevu, Tuzli i Zenici, a već 9. februara igrat će u Mostaru (HNK), zatim u Banjoj Luci (GP Jazavac 12.02.), Prijedoru (Pozorište, 18.02.), Bihaću (Kulturni centar, 19.02), a turneja će završiti 26. februara nastupom u Domu kulture u Brčkom.