{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vesela večer u Sarajevu" za kraj decembra u SARTR-u

21.12.2014. u 22:27
2
2
"Vesela večer u Sarajevu" za kraj decembra u SARTR-u
2
"Vesela večer u Sarajevu" za kraj decembra u SARTR-u
U petak, 26. i subotu 27. decembra publika Sarajevskog ratnog teatra će imati priliku pogledati predstavu "Vesela večer u Sarajevu" s početkom u 20 sati.
"Broj mjesta je ograničen te ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da nas posjete i budu dio veselog teatarskog sijela", saopćili su iz SARTR-a.

Pozorišna predstava "Vesela večer u Sarajevu", u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR, u saradnji sa Muzejom grada Sarajeva, te uz pomoć Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti i Jevrejske općine, ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, Sarajeva prije 101 godinu, na sijela koja su bila glavna okupljališta umjetnika i intelektualaca, stranaca i naših građana i koja su značajno uticala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih grupa.

Bit će to vesela večer, baš kako je opisuje Samokovlija, za “sve one koje ulaze u život i one koji ga žive, kao i za one koji bijahu prije nas… Povezali smo stoljeća, nanizali događaje čudno i neshvatljivo, bolno i radosno”. Uz pjesmu i muziku, koja se uvijek čula iz naših mahala, glumci oživljavaju likove koji su junaci priča iz našeg grada, oni postaju Sarajke i Sarajlije i igrajući ih iz zaborava nam vraćaju dio naše povijesti i tradicije.

Predstava je svoju premijeru imala 22. juna 2014. godine u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti, a reprize u Svrzinoj kući.

Od nove sezone 2014./2015. predstava se izvodi na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR, a uz glumce Maju Salkić, Sonju Goronja, Mehmeda Porču, Seada Pandura i Sanjina Arnautovića, učestvuju i članice vokalnog ansambla “Korona” Anida Isanović i Dunja Kazić, a harmoniku svira Kaća Hadžifejzović. Scenario su napisale Dubravka Zrnčić-Kulenović, Maja Salkić i Sonja Goronja, režiserka je Dubravka Zrnčić-Kulenović, a za kostimografiju se pobrinula Vanja Popović.
Izvršna produkcija bila je zadatak Hane Karadže.

Rezervacije ulaznica na telefon 033/664-070 (svaki radni dan od 10 do 16 sati), 064/4-168-148 (tokom vikenda) ili Facebook inbox.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, a broj mjesta je ograničen. Omogućen je popust za školarce, studente i penzionere.

Blagajna SARTR-a radi svakim radnim danom od 10 do 16 sati, a na dan predstave i od 18 do 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: