|

"Veče Brahmsovih sonata": Koncert Emine Smolović i Milice Tanasković u Bošnjačkom institutu

"Veče Brahmsovih sonata": Koncert Emine Smolović i Milice Tanasković u Bošnjačkom institutu
0
Klix.ba
24.12.2014. u 12:07
8
komentara
0

dijeljenja
JU Sarajevo art organizuje koncert pod nazivom "Veče Brahmsovih sonata“ na kojem će nastupiti Emina Smolović, violina, i Milica Tanasković, klavir.
Koncert će se održati u subotu, 27. decembra 2014. god, u Bošnjačkom institutu- Fondacija Adila Zulfikarpašića u 19:30 sati.

Na programu će biti djela koja je komponovao JohannesBrahms: Sonata za violinu i klavir br.1, Op. 78, i Sonata za violinu i klavir br. 3. Op. 108.

Emina Smolović rođena je 1970. godine. Završila je studije violine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, a magistrirala violinu je na FMU u Beogradu. Kao solista i član različitih ansambala imala je niz koncerata u Francuskoj, Italiji, Egiptu, Izraelu, Turskoj, Japanu... Svirala je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, sa Sarajevskom filharmonijom, sa Umjetničkim ansamblom "Stanislav Binički", Novosadskom filharmonijom.

Milica Tanasković rođena je 1981.godine. Na FMU u Beogradu završila je studij klavira u klasi profesorice Marije Đukić, a studij čembala u klasi profesorice Zorice Ćetković, te Specijalistički studij iz kamerne muzike. Za solo izvođenja i u okviru kamernih sastava osvojila je veći broj nagrada na takmičenjima.Održala je veliki broj solističkih i koncerata kamerne muzike u Italiji, Švicarskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Libiji.. Nastupala je kao gostujući član Beogradske filharmonije, "Schlesinger orkestra", beogradskog gudačkog orkestra "Dušan Skovran", Kamernog orkestra "Mokranjac", "Zemunskog kamernog orkestra".
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...