Kultura
106

Uzavrela atmosfera na predstavi "Dame biraju“

Klix.ba
Predstava "Dame biraju“ u produkciji Altteatra, koju je režirao Admir Glamočak, užarila je tokom dva vikenda atmosferu u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu.

U petak 6. marta premijerno je izvedena predstava "Dame biraju“, a publika je glumce nagradila desetominutnim aplauzom u prepunom Amfiteatru Doma mladih Sarajevo i nekoliko puta ih vraćala na scenu.

"Predstava je izvođena još četiri puta i gledalište je uvijek bilo puno, a karta više tražila se po nekoliko dana prije igranja predstave. Na naše veliko zadovoljstvo sarajevska publika je odlično prihvatila predstavu što nas čini jako sretnima i daje dodatnu motivaciju da skrenemo pažnju svim mladima da bez obzira na sve, u društvu u kojem živimo, imaju mogućnost izbora,“ naglasili su iz Altteatra.

Predstava govori o besposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, koju glumi Amila Terzimehić.

Predstava šalje snažnu poruku kako za neke veće promjene nije dovoljna samo odluka, nego i odlučnost! Često taj put, od ničega do nečega, zna biti jako težak i samo oni uporni i s jakom voljom ostvare svoj cilj.

Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi, poseban začin daju plesne tačke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca "do kraja“ na opće zadovoljstvo publike.

Predstava je dio projekta "Istrajati“ koji Altteatar realizira u saradnji sa partnerima "Kroz prozor Fabrika“ iz Beograda i Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo, uz podršku BAC-a i Fondacije za muzičku, scensku i likovnu umjetnost, te prijatelje predstave Bruno banani, Navigare i Euroherc osiguranje.

Nakon sarajevske publike predstavu Dame biraju će imati priliku vidjeti publika u Mostaru, Tuzli i Zenici već početkom mjeseca aprila, a u Sarajevo se "Dame“ vraćaju sredinom aprila.