#dizajnuglavi
49

Udruženje HAVA poziva srednjoškolce na besplatnu radionicu grafičkog dizajna

Klix.ba
Udruženje za afirmaciju žena kroz kulturu i umjetnost HAVA poziva srednjoškolce/ke, između 14 i 18 godina, na besplatnu radionicu grafičkog dizajna i kreativni butik "#dizajnuglavi".

"Tražimo do 10 kreativnih glava sa izraženim interesom za grafički dizajn, spremnih na otvoreni (vizualni) dijalog o rodnoj jednakopravnosti. Na radionici #dizajnuglavi, uz mentore i mentorice, kroz praktični rad usvojit ćete osnove vizuelnih komunikacija. Konačni produkt je izložba plakata učesnika na zadatu temu, a nastalih u toku radionice", saopćeno je iz Udruženja HAVA.

Radionice će biti održane 13. i 14. oktobara., a rezultate vašeg rada publika će moći pogledati na izložbi koja će 20. oktobra biti organizovana u prostorijama kina Kriterion.

Rok za prijave je 1. oktobar. Prijavu koja sadrži kratku biografiju, motivaciju za učešće na radionici i kontakt podatke, potrebno je poslati na e-mail [email protected].

Projekt se realizira u partnerstvu Hava Sarajevo i Kritriona, a uz podršku Fondacije za muzičke, likovne i scenske umijetnosti i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.