|

U subotu počinje bosanskohercegovačka turneja Peđe Bajovića

U subotu počinje bosanskohercegovačka turneja Peđe Bajovića
0
Klix.ba
29.1.2015. u 16:10
14
komentara
0

dijeljenja
1/3
2/3
3/3
"Sve je spremno za premijeru stand-upa 'Crno-bijelo', a najbolje šale i pošalice iz moje desetogodišnje karijere sigurno će zadovoljiti publiku koja subotnje veće odluči provesti u Bosanskom kulturnom centru", ovim riječima je Peđa Bajović najavio početak svoje bosanskohercegovačke turneje kojom će obilježiti deset godina karijere.
Turneja čiji je generalni pokrovitelj kompanija Gorenje će pored Sarajeva obići Tuzlu (BKC 03.02), Zenicu (BNP, 06.02.), Mostar (HNK, 09.02.), Banju Luku (GP Jazavac, 12.02.), Prijedor (Pozorište, 18.02.), Bihać (Kulturni centar, 19.02), te Brčko (Dom kulture, 26.02.), a ulaznice za sva igranja se mogu kupiti na blagajnama prostora-domaćina, dok se za sarajevsku premijeru ulaznice mogu nabaviti i putem portala kupikartu.ba i njihovih prodajnih mjesta.

Ističući kako Balkanci imaju običaj da idu iz krajnosti u krajnost, Bajović je rekao kako mu je upravo to dalo inspiraciju za ovaj stand-up.

“Kod nas se svaka različitost tako posmatra, ili crno ili bijelo. Razlika imamo napretek, a nijansi sive u našem viđenju svijeta oko sebe puno manje od 50. Stand-up komičar je tu da prstom upire u takve pojavnosti, a svaki put kada se publika nasmije, to znači da se sa tim stavom ili slažu ili barem daju za pravo komičaru na takav stav“, naveo je Bajović te dodao da se nada da će ova turneja doprinijeti popularizaciji stand-upa kao žanra i privući nove mlade nade da se upuste u ovu profesiju.

Naglašavajući kako osjeća veliki entuzijazam pred ovu turneju, Bajović je istakao kako će narednih mjesec dana biti i veliki izazov. “Poznato je da Bosanci i Hercegovci imaju odličan smisao za humor, što ih za mene čini publikom koju je teže nasmijati. No, činjenica da sam već deset godina u ovom poslu daje garanciju i publici i meni da ćemo se sigurno dobro družiti“, rekao je Bajović.

Peđa Bajović je u svojoj desetogodišnjoj karijeri imao više od hiljadu nastupa u više od dvadeset zemalja svijeta i u nekoliko stotina gradova. Nastupao je i na Međunarodnom takmičenju stand-up komičara u Seatllu te se predstavio na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju, Comedy Central. Prošle godine je na dobio priznanje za najboljeg veterana na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

Više o Peđi Bajoviću možete pronaći na www.pedjabajovic.com i www.komedijasnogu.com.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...