|

U petak obilježavanje Dana Ars Aevi

U petak obilježavanje Dana Ars Aevi
4
F
FENA
17.12.2014. u 10:36
0
komentara
4

dijeljenja
U petak obilježavanje Dana Ars Aevi
Informaciju o reinkarnaciji Projekta Ars Aevi, iz pepela višegodišnje opstrukcije, podijelit će zajedno, predstavnici medija, prijatelji i zainteresirani posjetioci.
Nakon 22 godine internacionalne afirmacije i impresivnih ostvarenja, obilježavanje Dana Ars Aevi je novi prijateljski poziv aktuelnim političkim djelatnicima da prihvate stavove potpisnika Deklaracije 86 uvaženih ličnosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine o najvećem realnom, aktuelnom i dugoročnom kulturnom i ekonomskom razvojnom značaju Projekta Ars Aevi.

Tok programa, događaja i susreta usmjerenih ka sudbini i budućnosti Projekta Ars Aevi u 2013. i 2014. godini optimistično nas ohrabruje i najavljuje dogovore o ostvarenju finalne faze Projekta Ars Aevi i početku izgradnje Muzeja Ars Aevi u Sarajevu prema projektima slavnog arhitekte Renza Piana. U ambijentu Venecijanskog bijenala 2013, Venecija je stvorila uslove za impresivnu šestomjesečnu svjetsku promociju Kolekcije Ars Aevi. Muzej Luigi Pecci preuzeo je izložbu "Ars Aevi in progress“ iz Venecije i postavio je u Milanu 2014, a intenzivni tok radnih susreta najavljuje dogovore o spektakularnoj izložbi svih djela Kolekcije Ars Aevi u Zagrebu.

Istovremeno, u zagrljaju snažnog entuzijazma ambasadora Republike Italije Ruggera Corriasa, u februaru ove godine ponovno su otvorena vrata Kolekcije Ars Aevi za posjetioce, a u junu je u Art Depou Ars Aevi obilježen Dan Republike Italije.

U septembru je ove prostore posjetila i NJ.E. Federica Mogherini ministrica vanjskih poslova Italije, nova ministrica vanjskih poslova Evropske unije.

Dan Ars Aevi obilježit će se u Art Depo Kolekciji Ars Aevi 19. decembra u 19 sati.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.