Kultura
0

U NUB BiH dodijeljene knjige bibliotekama i institutima

Klix.ba
U Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine je organizirana dodjela naučnih, stručnih i univerzitetskih knjiga, koje je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke otkupilo tokom 2014. godine, kao društveno vrijedna izdanja domaćih autora.

Knjige su uručene predstavnicima Nacionalne i univerzitetske biblioteka Bosne i Hercegovine, Kantonalne i univerzitetske biblioteka Bihać, Biblioteke Univerziteta u Zenici, Biblioteke Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Sveučilišne knjižnice u Mostaru, Biblioteke Univerziteta u Tuzli, Orijentalnog instituta, Instituta za jezik i Instituta za historiju i Biblioteci Zemaljskog muzeja BiH.

U ime Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, knjige su uručili Adnan Zeković, sekretar Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Jasmin Branković, pomoćnik ministra.

Ismet Ovčina, direktor NUB BiH, se, u ime institucija i ustanova kojima su knjige dodijeljene, zahvalio, te naglasio da se ovaj vid podrške Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke odvija u kontinuitetu već nekoliko godina i da je vrlo značajan za popunjavanje knjižnih fondova biblioteka i instituta.