|

Turneja "Sit down komičar" završava danas u Sarajevu

Turneja "Sit down komičar" završava danas u Sarajevu
10
F
FENA
23.12.2014. u 22:08
0
komentara
10

dijeljenja
1/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
14/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
15/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
16/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
17/17 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Završni show-program i prodajna izložba fotografija u sklopu projekta "Sit down komičar" održani su danas u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.
Projekt koji je realizirao Magacin Kabare ima za cilj promociju stand up komedije, ali i podizanje svijesti o nepristupačnosti kulturnih institucija osobama s invaliditetom.

Završni događaj u sklopu turneje ugostio je učesnike stand up radionica iz drugih gradova, a predstavljena je i prodajna izložba fotogafija koje su tokom turneje zabilježili fotografi Arnej Misirlić i Željko Budimir.

Idejni tvorac i režiser projekta "Sit down komičar" Emir Kapetanović kazao je da turneja završava na istom mjestu gdje se i rodila ideja za ovaj projekt koji su podržali Ambasada SAD-a u BiH te Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

"Zahvaljujući toj podršci, obišli smo devet gradova u BiH. Nastupali smo na scenama koje su nepristupačne osobama s invaliditetom i stoga smo pokušali da uputimo poruku da osobe s invaliditetom trebaju biti aktivni konzumenti kulture, ali i aktivni kreatori iste", rekao je Kapetanović.

Fotograf Arnej Misirlić kazao je da mu je turneja koju je pratio fotoaparatom otvorila oči te da je shvatio da postoji mnogo barijera u kulturnim institucijama za osobe s invaliditetom.

"Izložba je humanitarnog karaktera, a od novac zarađen od prodaje fotografija poklonit ćemo Kamernom teatru za ugradnju lifta", kazao je Misirlić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.