{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turneja "Sit down komičar" završava danas u Sarajevu

F
23.12.2014. u 22:08
10
0
Turneja "Sit down komičar" završava danas u Sarajevu
10
Završni show-program i prodajna izložba fotografija u sklopu projekta "Sit down komičar" održani su danas u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.
Projekt koji je realizirao Magacin Kabare ima za cilj promociju stand up komedije, ali i podizanje svijesti o nepristupačnosti kulturnih institucija osobama s invaliditetom.

Završni događaj u sklopu turneje ugostio je učesnike stand up radionica iz drugih gradova, a predstavljena je i prodajna izložba fotogafija koje su tokom turneje zabilježili fotografi Arnej Misirlić i Željko Budimir.

Idejni tvorac i režiser projekta "Sit down komičar" Emir Kapetanović kazao je da turneja završava na istom mjestu gdje se i rodila ideja za ovaj projekt koji su podržali Ambasada SAD-a u BiH te Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

"Zahvaljujući toj podršci, obišli smo devet gradova u BiH. Nastupali smo na scenama koje su nepristupačne osobama s invaliditetom i stoga smo pokušali da uputimo poruku da osobe s invaliditetom trebaju biti aktivni konzumenti kulture, ali i aktivni kreatori iste", rekao je Kapetanović.

Fotograf Arnej Misirlić kazao je da mu je turneja koju je pratio fotoaparatom otvorila oči te da je shvatio da postoji mnogo barijera u kulturnim institucijama za osobe s invaliditetom.

"Izložba je humanitarnog karaktera, a od novac zarađen od prodaje fotografija poklonit ćemo Kamernom teatru za ugradnju lifta", kazao je Misirlić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: