Za tri dana
0

Predstava "Puna vreća želja" u dva termina u Lutkarskom kazalištu Mostar

L. K.
Predstava "Puna vreća želja" bit će izvedena na sceni Lutkarskog kazališta Mostar 8. februara u dva termina - 11 i 18 sati.

Predstavu je po tekstu Mire Gavrana režirao i adaptirao Ivan Kristijan Majić. Radnja govori o o potrebi razvijanja svijesti o zaštiti okoliša i očuvanju prirode, a budući da je to tema o kojoj je potrebno stalno progovarati, Lutkarsko kazalište je odlučilo svojoj publici omogućiti ponovno izvođenje ove vrlo poučne predstave.

"Kroz ovu predstavu cilj nam je potaknuti djecu da razmišljaju koliko je važna briga o prirodi i okolišu. S obzirom da se naš grad i čitav današnji svijet bore sa problemom zbrinjavanja otpada i načinom njegovog odlaganja smatramo da je prijeko potrebno stalno obrazovanje malih generacija o toj temi", objasnili su iz Lutkarskog kazališta Mostar.

Predstava je u okviru 27. SLUK-a u Osijeku 2019. godine dobila povelju Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta HAZU za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni. "Puna vreća želja" je nastala u sklopu projekta "IRENE: lnterregional Renewable & ENErgy efficiency network" odobrenog iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.- 2020.

U predstavi igraju: Anela Planinić, Tibor Oreč, Ivan Nevjestić i Marta Haubrich. Prigodna je za djecu od tri godine.