Kultura
49

Predstava "Food Eliminator" oduševila i nasmijala Sarajlije

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevska publika imala je priliku večeras premijerno pogledati predstavu "Food Eliminator", za kojom je poludjela cijela regija.

Članovi Udruženje dramskih umjetnika Altteatar oduševili su i nasmijali do suza sarajevsku publiku večerašnjom predstavom koja je izvedena u Studiju 1.

Predstava prati sudbinu simpatično glupavog "Food Eliminatora" (Milan Pavlović) i njegove porodice, a komične situacije u koje upada samo su dio njegovih nevjerojatnih životnih puteva, od gubitnika do ispunjenja životnog sna da oženi Severinu!

U predstavi upoznajemo njegove roditelje, oca Mehmeda (Slaven Vidak), majku Šidu (Haris Gigo Aljević) i sestru Dinu (Staša Dukić) čiju bizarnu svakodnevnicu prekida vijest da se njihov dragi sin i brat, kako ga od milja zovu, "Food Eliminator" ženi za djevojku svojih snova koju je upoznao na privremenom radu u Brazilu.

I onda kreće ludilo koje nas kroz muzičke numere i plesne tačke dovodi do potpuno neočekivanog kraja. Karakteri i likovi koje utjelovljuju glumci iz predstave "Food Eliminator" na sebi svojstven način i originalno dočaravaju karaktere i likove sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, bilo da se radi o običnim ljudima ili ljudima iz javnog i estradnog života.

Svi oni koji nisu uspjeli večeras uživati u predstavi "Food Eliminator" to mogu učiniti sutra, 8. marta, u Studiju 1 (Kolodvorska 12) s početkom u 20 sati.