BNP Zenica
4

Predstava "Avanture malog Zvjezdana" imat će tri izvedbe u Lukavcu

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Predstava za djecu "Avanture malog Zvjezdana" u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica gostovat će sa tri izvedbe u Lukavcu

"Avanture malog Zvjezdana" prema tekstu Ludvíka Středa, a u režiji Željka Miloševića, imat će dvije izvedbe u srijedu, 6. decembra u 11 i 13 sati u Centru za kulturu Lukavac.

Treća izvedba je na repertoaru istog dana, 6. decembra u 18 sati, ali u okviru Festivala pozorišta za djecu Lukavac 2023 u Centru za kulturu Lukavac.

"Odrastati sretan velika je, ako ne i najveća vrijednost koju može život da nam podari. Da bi se to izistinski i dogodilo, tj. ostvarilo naše sretno odrastanje, potrebno je mnogo lijepih stvari da se sretne i umnoži na raskrsnici vremena u kojem počinje ulica putovanja koju odabere naše djetinjstvo i život", rekao je reditelj Željko Milošević.

Foto: Press
Foto: Press

"Na tom putovanju svako od nas uči, pa i onda kada preskače lekcije, da se za mnogo toga treba potruditi, a da nam za taj trud i ličnu dobrotu dolaze najljepše nagrade, a šta bi to drugo bilo ako ne ljubav i prijateljstvo. Baš o tome priča naša predstava za djecu 'Avanture malog Zvjezdana'", poručio je.

Foto: Press
Foto: Press

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Adna Kaknjo i Adem Smailhodžić. Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Sabina Trnka, a scensku muziku Abidin Čolaković i Alen Ruvić. Za koreografiju je bio zadužen Semir Šerić.