Kultura
0

Osvojite ulaznice za balet na ledu "Labuđe jezero" u Sarajevu

Klix.ba
Sarajevska publika će 12. decembra imati priliku da uživa u istinskom spektaklu "Labuđe jezero" – baletu na ledu St. Petersburg državnog baleta, a preko portala Klix.ba dva sretna dobitnika mogu osvojiti po dvije ulaznice.

Jedinstveni vizuelno-muzički spektakl bit će izveden u KSC Skenderija i bit će ovo prvi put da publika u BiH ima priliku da pogleda balet na ledu. St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od 7 hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama.

Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.

Ulaznice možete osvojiti slanjem osnovnih podataka (ime, prezime i broj telefona) na email adresu [email protected] sa naznakom "Labuđe jezero". Najbrži učesnici bit će i najsretniji, a naknadno će biti obaviješteni o načinu podizanja ulaznica.