"O ljubavi": U prodaji novi album ansambla Halka

Klix.ba
22.1.2015. u 13:21
102
6
"O ljubavi": U prodaji novi album ansambla Halka
102
"O ljubavi": U prodaji novi album ansambla Halka Naslovnica albuma
Nakon izvrsnog prijema na koji je kod publike i kritike naišao prvi album ansambla Halka nastao u produkciji Gramofona 2013. godine, od danas je u prodaji novi album ovog petočlanog ansambla pod naslovom "O ljubavi".
Članovi Halke – pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, basista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović za novi nosač zvuka odabrali su repertoar od 12 pjesama.

Album je producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon, pjesme su u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević a miks i mastering je Gramofon i ovaj put radio u Bauer Studios u Ludwigsburgu u Njemačkoj.

Album O ljubavi donosi neke od najznamenitijih pjesama Radeta Jovanovića Kada sretneš Hanku i Negdje u daljine, Selvera Pašića Ah ljubav ljubav, Safeta Kafedžića i Zaima Imamovića Žita zlatom klasaju poznatu pod naslovom Hajd’mo draga lugu zelenome.

Halkin drugi album donosi i tradicionalne pjesme odnosno pjesme nepoznatih autora – "Tamburalo momče uz tamburu" otvara album na kojem se nalaze i sevdalinke "Mislio sam svaki dan" i "Tužno vjetri gorom viju". Na albumu su i dvije pjesme za koje tekst i muziku potpisuje pjevač Halke Božo Vrećo – "Koliko su teška tuđa milovanja" i "Biser-Naza", kao i pjesme "Nađija" Hašima Muharemovića, "Rane moje" Aksentija Šoškića i "O sabahski tihi vjetre" za koju je muziku napisao Hašim Muharemović na tekst Hafiza Širazija.

Aranžmane za svih 12 pjesama uradili su članovi Halke, a njihov novi album možete kupiti u CD shopu Magaza po cijeni od 8 KM, kao i na drugim prodajnim mjestima.

Halka je prošle subote u Beču započela svoju promotivnu turneju koju naredne sedmice nastavlja u Zagrebu, u dvorani Vatroslava Lisinskog, nakon čega će uslijediti koncert u Cankarjevom domu u Ljubljani, kao i koncerti u Podgorici i Beogradu. Planirano je da Halka u okviru promotivne turneje održi i nekoliko koncerata u Bosni i Hercegovini.

Na YouTube kanalu Gramofona poslušajte neke od pjesama objavljenih na albumu ansambla Halka "O ljubavi".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: